''CRVENI ĐAVOLI'' POTVRĐUJU PLASMAN U FINALE: "Šumari" nisu sposobni za takvo čudo

M.T.

01. 02. 2023. u 18:20 >> 18:20

MANČESTER junajted ima prednost od 3:0 iz prvog meča.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ ПОТВРЂУЈУ ПЛАСМАН У ФИНАЛЕ: Шумари нису способни за такво чудо

FOTO: AP/Tanjug

Veći deo posla je Mančester junajted u polufinalu Liga kupa odradio u prvom meču protiv Notingem Foresta pošto je slavio sa 3:0 kao gost, pa je današnji revanš meč koji se igra od 21 sat na ''Old Trafordu'' zaista samo puka formalnost za ''crvene đavole'' jer je teško zamisliti scenario u kojem bi mogli da prokockaju tri gola prednosti pa da ne dođe do meča protiv Njukasla u finalu.

Pred taj prvi meč Junajted nije imao baš najbolju uvertiru pošto je vezao dva meča bez pobede u Premijer ligi. Prvo je remizirao sa Kristal Palasom pošto je primio gol u sudijskoj nadoknadi, da bi potom izgubio u derbiju od Arsenala sa 3:2, takođe zahvaljujući kasno primljenom golu.

Ipak, to nije smetalo Junajtedu da ostvari ubedljiv trijumf u prvom meču protiv Notingema i pred revanš im tradicija ide u prilog jer se nikad nije dogodilo da tim koji je posle prvog meča imao prednost od tri gola bude eliminisan. Međutim, navijači su ipak sujeverniji i možda im ne bi večeras ni odgovarao trijumf jer je Junajted izgubio sva tri finala Liga kupa kada je u polufinalu slavio u obe utakmice.

Notingem je imao punih nedelju dana za odmor pošto je već ranije ispao u FA kupu od Blekpula, ali im to neće mnogo značiti pošto je pred njima nemoguć zadatak da nadoknade tri gola zaostatka iz prvog meča što nikad nijednom timu nije pošto za rukom u polufinalu. Bez obzira na sve ovo je Notingemu najbolji rezultat u Liga kupu u poslednjih 31 godinu pošto su u sezoni 1991/1992. igrali finale koje su izgubili upravo od Mančester junajteda.

Pobeda u FA kupu protiv Redinga nije bila bez posledica po Mančester junajted pošto se povredio Kristijan Eriksen koji je stadion napustio na štakama zbog povrede članka i očekuje ga najmanje tri meseca pauze. On se tako pridružio Doniju van de Beku, Akselu Tuanzebeu, Skotu Mektominaju i Diogu Dalotu koji su takođe povređeni, dok bi zbog bolesti i Luk Šo mogao da propusti revanš protiv Notingema. Ipak, Erik ten Hag je potvrdio da bi u timu mogli da budu Entoni Marsijal i Džejdon Sančo.

Notingem je u prvom meču protiv ''crvenih đavola'' ostao bez Morgana Gibs-Vajta zbog povrede i on bi mogao da propusti i revanš, a spisak povređenih igrača kod gostiju je poduži pošto neće igrati Musa Niakate, Žulinan Bjankone, Taivo Avoniji, Omar Ričards i Din Henderson. Pod znakom pitanja je i igranje Rajana Jejtsa i Džeka Kolbeka.

Do ove sezone Mančester i Notingem se nisu sastali 23 godine, od kada su ''šumari'' ispali iz Premijer lige. Poslednjih deset mečeva ova dva tima proteklo je u znaku Junajteda koji ima osam pobeda, dok je Notingem ostvario jednu, a jedna je završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)