ŠANSA ZA KATALONCE DA POBEGNU: Barselona ovu priliku ne bi smela da propusti

M.T.

01. 02. 2023. u 09:00

ĆAVIJEV tim je u seriji od osam pobeda.

ШАНСА ЗА КАТАЛОНЦЕ ДА ПОБЕГНУ: Барселона ову прилику не би смела да пропусти

FOTO: AP/Tanjug

Barselona večeras od 21 sat gostuje Betisu na stadionu ''Benito Viljamarin'' u odloženom meču 17. kola španskog prvenstva, a to je i prilika za Katalonce da eventualnim trijumfom pobegnu Real Madridu na solidnih osam bodova prednosti, što bi bio značajan korak u borbi za šampionsku titulu. Međutim, protiv Andalužana na njihovom terenu to nije lak zadatak.

Betis je bio u seriji od tri poraza, od čega su se dva dogodila posle izvođenja jedanaesteraca, ali je tim Manuela Pelegrinija konačno uspeo da prekine taj nizu u prethodnom kolu La lige minimalnom pobedom protiv Hetafea koja je izvojevana tek u 86. minutu kada je Borha Iglesijas bio siguran sa bele tačke i prekinuo post od sedam mečeva bez pogotka. Pokušaće Andalužani i da se osvete Barseloni za poraz u polufinalu Superkupa koji se dogodio na penale.

Iako je pobedio na samo tri od poslednjih devet utakmica, Betis je i dalje na dosta dobroj poziciji na tabeli pošto trenutno zauzima šesto mesto sa 31 osvojenim bodom, koliko ima i petoplasirani Viljareal uz utakmicu više, dok četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona drži Atletiko Madrid sa tri boda više.

Barselona je od oktobra i meča protiv Bajerna u Ligi šampiona bez poraza. Katalonci su u seriji od 13 utakmica u kojima nisu pretrpeli neuspeh, a imaju osam uzastopnih pobeda i probaće da tu seriju produže i protiv Betisa. Tim Ćavija Ernandeza je poslednje tri pobede protiv Hetafea, Real Sosijedada i Đirone ostvario minimalnim rezultatom, ali navijačima to svakako ne smeta. Posle kiksa Reala koji je remizirao sa Sosijedadom, Barselona sada sa 47 bodova ima pet više od velikog rivala koji joj gleda sa druge pozicije u leđa i ukoliko bi uspela da večeras savladal Betis dodatno bi povećala zalihu u pokušaju da posle tri sušne sezone donese titulu u Kataloniju.

Manuel Pelegrini za ovaj meč ima skoro savršenu kadrovsku situaciju pošto u timu nema samo povređenog Huana Kruza koji je van stroja još od oktobra. Nabil Fekir i Huanmi su se na prošlom meču vratili na klupu za rezerve posle oporavka od povreda i očekuje se da budu u konkurenciji za startnu postavu. Jednako je dobra i situacija Ćavija Ernandeza koji ne može da računa samo na Usmana Debelea koji je u meču protiv Đirone morao da igru napusti već u 25. minutu zbog povrede i očekuje ga pauza od tri nedelje. Svi ostali su na raspolaganju Ćaviju, a u tim se vraćaju i Robert Levandovski i Ferand Tores pošto su odradili suspenziju.

Ova dva tima igrala su pre dvadesetak dana u polufinalu Superkupa i tada je Barselona bila uspešnija, a to je bila osma pobeda za Katalonce u prethodnih 10 utakmica. Betis je ostvario dve pobede, a poslednji put su ova dva tima u La ligi igrala nerešeno pre punih šest godina.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni