PET SRPSKIH REPREZENTATIVACA ĆE BITI NA TERENU! Pre deset dana "bikovima" je uspelo - mogu li do nove pobede?

M.T.

01. 02. 2023. u 13:59 >> 13:59

FIORENTINA je u seriji od tri meča bez pobede.

ПЕТ СРПСКИХ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА ЋЕ БИТИ НА ТЕРЕНУ! Пре десет дана биковима је успело - могу ли до нове победе?

FOTO: Tanjug/AP

Pre samo desetak dana Torino je uspeo u Seriji A da ostvari važan trijumf na gostovanju na stadionu ''Artemio Franki'' u Firenci, a danas od 18 časova će ponovo protiv Fiorentine igrati u četvrtfinalu Kupa Italije uz nadu da može da ponovi rezultat iz šampionata.

Fiorentina je u Seriji A u poslednjih šest utakmica uspela da ostvari samo jednu pobedu i sve je dalje od pozicija sa kojih može da se obezbedi izlazak u Evropu. Zbog toga Kup Italije ostaje kao prilika za tako nešto, ali i potencijalno osvajanje trofeja koji je u kupu ''viola'' poslednji put podigla 2001. godine.

Tim Vinćenca Italijana je u prethodnom kolu Serije A odigrao nerešeno sa Lacijom, što bi moglo da bude ohrabrenje pred današnji meč. Fiorentina je u kupu startovala od osmine finala i uspela da eliminiše Sampdoriju Dejana Stankovića minimalnim rezultatom.

Sa svežom pobedom na ''Artemiju Frankiju'' pre samo desetak dana, Torino je veoma motivisan stigao u Firencu. Bikovi su u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima poraženi samo od Specije minimalnim rezultatom i to odmah posle velike pobede protiv Milana u osmini finala kupa koju su ''bikovi'' izvojevali u produžetku i sa igračem manje, dok su za vikend remizirali sa Empolijem.

Poput Fiorentine, Torino takođe ima minimalne šanse da kroz Seriju A obezbedi izlazak u evropska takmičenja pa kup ostaje ''bikovima'' najbolja prilika. Torino u kupu još duže čeka na trofej nego klub iz Firence pošto je poslednji osvojio pre tačno tri decenije.

Iako ga samo jedna utakmica deli od plasman u polufinale, Vinćenco Italijano mogao bi da napravi neke promene u startnoj postavi, pre svega u napadu pošto se Artur Kabral oporavio od povrede i mogao bi da pošalje Luku Jovića na klupu. U timu neće biti Rikarda Sotila i Gaetana Kastrovila zbog povreda, dok bi mogao da se vrati u ekipu Lukas Martinez Kvarta.

U timu Torina neće biti reprezentativca Srbije Saše Lukića koji je otišao u Premijer ligu, tačnije u Fulam gde ga čeka Aleksandar Mitrović, ali je stigao drugi Srbin Ivan Ilić iz Verone, iako je bio pred vratima Marselja, i ponovo će sarađivati sa Ivanom Jurićem. Zbog povreda će utakmicu protiv Fiorentine propustiti Pjetro Pelegri i Valentino Lazaro, dok Kofi Điđi preskače meč zbog kartona.

Fiorentina je nešto uspešnija od Torina u poslednjih deset mečeva ove dve ekipe. ''Viola'' je uspela da ostvari četiri pobede, jednu više u odnosu na ''bikove'', a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Ovo će biti treći susret u kupu ovih timova u poslednje tri decenije, a oba su ostvarila po jednu pobedu i to kao gosti.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 4,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)