RZAVSKA VODA U JOŠ ČETIRI SELA: Započeli radovi na izgradnji cevovoda u Vranićima kod Čačka

V. I.

31. 03. 2022. u 14:03

U ČAČANSKOM selu Vranići započela je izgradnja cevovoda za povezivanje već izgrađenih rezervoara za sistem vodosnabdevanja u mesnim zajednicama Vranići, Milićevci, Sokolići i Gornja Gorevnica.

РЗАВСКА ВОДА У ЈОШ ЧЕТИРИ СЕЛА: Започели радови на изградњи цевовода у Вранићима код Чачка

Foto: GU Čačak

Vrednost ove investicije je 51 milion dinara, a Grad Čačak je budžetom u ovoj godini obezbedio dodatnih 100 miliona za distributivnu mrežu i priključke meštana ovih sela na vodosistem Rzav. Ta, poslednja faza ovih radova biće ugovorena po okončanju izgradnje ovog dela distributivne mreže.

- Ovom velikom investicijom, izgradnjom oko 2,5 kilometra glavnog voda i povezivanja rezervoara, stvaramo tehničke uslove da meštani u Vranićima, Milićevcima, Gornjoj Gorevnici i Sokolićima, nakon mnogo godina čekanja, konačno dobiju rzavsku vodu. Ovo je veoma skupa investicija i Grad Čačak je spreman da finansira oko 90 odsto potrebnih sredstava za sve projekte i glavnu distributivnu mrežu, ali moramo zamoliti sve građane, kada dođe vreme da se rezervoari priključuju, i oni učestvuju uplatom ostatka sredstava – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović prilikom obilaska radova u Vranićima.

On je sa saradnicima posetio i nekoliko seoskih mesnih zajednica u kojima se privode kraju radovi na obnovi putne infrastrukture. U  MZ Lipnica asfaltiran je put u zaseoku Punoševac, koji ovaj deo sela spaja sa glavnim putem. Saobraćajnica je dužine 1.000 metara, a vrednost investicije 11 miliona dinara.

- U Gornjoj Gorevnica se završava rekonstrukcija mosta na Gorevničkoj reci, radi se saobraćajnica od Doma do Krdžića put, u dužini od oko kilometar, koja nije bila u mogućnosti da se koristi, a veoma je važna za meštane ovog kraja. U MZ Milićevci  asfaltiran je Nidžovića put, u dužini od 800 metara, koji je veoma značajan, jer spaja ovu mesnu zajednicu sa Rakovom. Vrednost radova je više od osam miliona dinara. Kada bude rekonstruisan put prema Prokopu, sve saobraćajnice u Milićevcima će biti potpuno sređene. Izgradnja vodovodna mreža i uređenje saobraćajne infrastrukture, u onim seoskim mesnim zajednicama gde za to ima potrebe, su prioritetni poslovi gradske vlasti – kazao je Todorović.

Svi infrastrukturni radovi na ovim sesokim saobraćajnicama, započeti su na zahtev meštana, a na inicijativu Grada Čačka novac je obezbedila Vlada Republike Srbije, preko JP „Putevi Srbije“.

Gradski čelnici su obišli radove na izgradnji apoteke u Prijevoru,  odmah pored zdravstvene ambulante, a najavili su i da će u Trbušanima započeti izgradnja vrtića, za šta je Grad budžetom obezbedio 50 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)