HRVATI U EUFORIJI: Nijednog trenutka nismo sumnjali u pobedu

Novosti online

23. 06. 2021. u 10:12

HRVATSKI fudbaler Nikola Vlašić rekao je da je njegova selekcija zasluženo pobedila Škotsku u meču trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva, kao i da nijednog trenutka nije bilo sumnje u konačan ishod.

ХРВАТИ У ЕУФОРИЈИ: Ниједног тренутка нисмо сумњали у победу

Foto: AP

"Mislim da smo dobro ušli u meč, znali smo da nam odgovara samo pobeda. U napadu smo imali posed, ali i nakon primljenog gola smo kontrolisali utakmicu i zasluženo smo pobedili. I kada su zabili gol, osećali smo da smo bolji. Nijednog trenutka nije bilo sumnje u pobedu. Na kraju smo ubedljivo pobedili i mislim da je ovo Hrvatska koju svi želimo gledati", rekao je sinoć Vlašić, a prenela je Hina.

Hrvatska je juče u Glazgovu savladala Škotsku sa 3:1, u meču trećeg kola Grupe D na Evropskom prvenstvu, i tom pobedom se plasirala u osminu finala.

Vezni fudbaler CSKA iz Moskve je u 17. minutu doveo Hrvatsku u vodstvo, na asistenciju Ivana Perišića, koji mu je glavom spustio loptu.

"Bila je slična situacija i sa Češkom. Pre utakmice Perišić mi je rekao da će mi spustiti loptu, ako bude bio u takvoj situaciji", dodao je 23-godišnji fudbaler.

U Grupi D Engleska je završila na prvom mestu sa sedam bodova, Hrvatska je druga sa četiri, dok je kao treća plasman u nokaut fazu izborila Češka sa takođe četiri boda, a Škotska je sa bodom završila takmičenje.

Hrvatska će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe E, a mogući protivnici su Švedska, Španija, Slovačka i Poljska.

"Iskreno ne znam ko nam je mogući rival. Nisam u celoj sezoni dobio udaraca kao u meču sa Škotskom. Ovde sam često bio u skoku i dobio udaraca", zaključio je Vlašić.

Meč osmine finala Hrvatska će igrati 28. juna u Kopenhagenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru