(MAPA) IZVEŠTAJ SA FRONTA KOD HERSONA: Artiljerijski dueli, ukrajinske snage se ukopavaju u iščekivanju ruske ofanzive

P. Z. S. / telegram rybar

16. 06. 2022. u 01:24

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 113. dan. Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i 25. marta završen je glavni zadatak prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

(МАПА) ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА КОД ХЕРСОНА: Артиљеријски дуели, украјинске снаге се укопавају у ишчекивању руске офанзиве

Foto: Printscreen

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.


*Na pravcu Nikolajev, Oružane snage Ukrajine se pripremaju za ofanzivu ruske vojske. Neprijatelj oprema utvrđena područja u selima Novaja Zarja, Pravdino i koja se nalaze na auto-putu Nikolajev - Herson Posad - Pokrovski.
Izviđanje položaja Oružanih snaga RF vrše bespilotne letelice Bajraktar ​​TB2 koje deluju sa aerodroma Školni u Odesi. Aerodrom je više puta udaran u maju 2022. godine, ali se očigledno Oružane snage Ukrajine rukovode principom „munja ne udara dvaput u isto mesto“.

*Nastavljaju se redovni artiljerijski dueli u pravcu Krivog Roga. Oružane snage Ukrajine napale su ruske položaje u Ivanovki, Potemkinu i Miroljubovki. Oružane snage RF su zauzvrat pogodile lokacije ukrajinskih formacija u Zelenodolsku, Apostolovu i Topolinu.
U očekivanju ruske ofanzive, Oružane snage Ukrajine jačaju svoje pozicije na sektoru Novovoroncovka-Osokorovka-Trudoljubovka.

Ilustracija telegram rybar



*Sa terena su stigle informacije o granatiranju položaja Oružanih snaga Rusije na zapadu Hersonske oblasti sa OTRK-a Točka-U. Lanseri se nalaze u blizini sela Rauhovka, Odeska oblast.

*Redovno curenje podataka o dejstvima Oružanih snaga Ukrajine nateralo je neprijateljsku komandu da uvede dnevni režim radio-tišine, koji deluje u određenim časovima dana i noću.
Osim toga, da bi izbegle radio-presretanje, ukrajinske snage aktivno koriste kompleks za elektronsko ratovanje Bukovel u toj oblasti.

*Danas su nove vlasti Hersonske oblasti objavile nastavak rada morske luke Herson.

Uprkos značaju događaja i ekonomskom značaju objekta, do sada je njegova funkcionalnost veoma ograničena. Normalnu aktivnost preduzeća ometaju Oružane snage Ukrajine, koje su baržama i minama blokirale izlaz na more kroz Dnjeparsko-buški zaliv. Osim toga, bez preuzimanja kontrole nad Očakovom i susednim teritorijama, ukrajinska strana može lako da puca iz topovske i raketne artiljerije na brodove u ušću.

Istovremeno, podizanje tereta duž Dnjepra do Zaporoške i Dnjepropetrovske oblasti nemoguće je zbog rizika od potapanja brodova ukrajinskih formacija sa desne obale reke.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku