KADIROV O EVAKUACIJI IZ FABRIKE AZOT: Prava podlost, umesto da puste civile pucaju na rusku armiju

P. Z. S. / ria.ru

15. 06. 2022. u 20:42

ŠEF Čečenije Ramzan Kadirov nazvao je stvarnom podlošću situaciju sa zelenim koridorom za evakuaciju žena, dece i staraca koji se nalazi u podrumima fabrike Azot u Severodonjecku u LNR.

КАДИРОВ О ЕВАКУАЦИЈИ ИЗ ФАБРИКЕ АЗОТ: Права подлост, уместо да пусте цивиле пуцају на руску армију

Foto: Jutjub/Daily Storm/ČGTRK "Groznый"


On je rekao da su čečenske jedinice specijalnih snaga Ahmat dobile instrukcije da od 8.00 do 22.00, u cilju evakuacije civila iz fabrike, organizuju zeleni koridor. Ali umesto da pušta ljude iz industrijske zone, ukrajinska strana je počela da puca na jedinice uključene u organizovanje koridora.

- Prava podlost! Inače, granatiranje i dalje traje. Zahvaljujući blagovremenom reagovanju i pregrupisavanju jedinica, nije bilo žrtava među ljudstvom. Naravno, niko nije pušten iz podruma, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Uporedio je ukrajinske fašiste sa nemačkim i okrenuo se svetskim liderima.

-Vi snabdevate artiljerijskim sistemima za uništavanje civilnog stanovništva LNR i DNR, a dobro znate da ih ukrajinska vojska ne koristi za granatiranje vojnih položaja ruskih trupa. Pre ili kasnije ćete to morati da priznate i da se izvinite. stanovnicima Donbasa na kolenima, zaključio je Kadirov.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)