(MAPA) RUSKA OFANZIVA KOD HARKOVA: Žestoki sukobi kod Rubežnog, Ukrajinci pokušavaju da forsiraju Severski Donjec

P. Z. S. / telegram rybar

15. 06. 2022. u 21:52

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini danas je traje 112. dan. Na društvenim mrežama dat je rezime borbi na Harkovskom pravcu.

(МАПА) РУСКА ОФАНЗИВА КОД ХАРКОВА: Жестоки сукоби код Рубежног, Украјинци покушавају да форсирају Северски Доњец

Foto Tanjug/AP

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i, 25. marta, završene su glavne zadatke prve faze - značajno je smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.


*Na severu regiona tokom proteklog dana pojačane su borbe. Posle dugih borbi na “Velikih Prohodov”, Oružane snage RF su prešle u ofanzivu na Dementjevku i Rusku Lozovaju. Oslobađanje ovih sela omogućiće napad sa boka na neprijateljsku grupaciju u Prudjanki i Slatinu.

*Na istoku se nastavljaju borbe u okolini Rubižna i Ternove. Ruska vojska se bori za desnu obalu Severskog Donca, pokušavajući da spreči neprijatelja da izgradi prelaz.

*U vezi sa ofanzivom Oružanih snaga RF, u okolini Dergačija raspoređena su dodatna artiljerijska oruđa Oružanih snaga Ukrajine. Vatra na ruske snage koje napreduju takođe se puca iz Zoločeva i Bezruka.

*U jutarnjim satima ruske trupe su pogodile zgradu kasarne u Zoločevu, gde su bile smeštene dve čete Oružanih snaga Ukrajine. U suterenu objekta bilo je smešteno skladište municije koje je detoniralo od pogotka.

Foto telegram rybar



*U pravcu Izjuma, u oblasti Protopopovke i Petrovskog, Oružane snage Ukrajine uspele su da uspostave još jedan prelaz preko Severskog Donca. Slično, ukrajinske trupe pokušavaju da prate ruske snage koje napreduju u Donbasu, privlačeći pažnju i snage na Izjum. Pokušaji prelaska suzbijaju se dejstvom DRG (Diverzantko-izviđačkih grupa) Oružanih snaga RF koji deluju u šumama kod Rudneva.

*U šumskom pojasu u okolini Barvenkova deluju i ruske izviđačke grupe u potrazi za DRG Oružanih snaga Ukrajine, pokušavajući da uspore napredovanje Oružanih snaga RF.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu