NAJVEĆA AMERIČKA BANKA SA VOL STRITA: „DŽej-Pi Morgan Čejs“ ulazi u metaverzum

Novosti online

16. 02. 2022. u 23:09

BANKA sa Vol strita „Džej-Pi Morgan Čejs“ je najavila otvaranje kancelarije u virtuelnom svetu Decentralend i tako postala prva banka koja je osigurala mesto u metaverzumu.

НАЈВЕЋА АМЕРИЧКА БАНКА СА ВОЛ СТРИТА: „Џеј-Пи Морган Чејс“ улази у метаверзум

Foto: Tanjug/AP

Kako navode, metaverzum pruža tržišnu priliku od bilion dolara godišnjeg prihoda, pošto kreatori koriste tehnologiju zasnovanu na blokčejnu da bi unovčili svoj rad na nove načine.

„Onik laundž“, nazvan po „Morganovom“ internom blokčejn platnom sistemu, predstavljen je zajedno sa izveštajem banke u kojem su detaljno opisane mogućnosti rasta preduzeća u vezi sa metaverzumom i uzroci njihovog „eksplozivnog interesovanja“.

Posetioce kancelarije, koji se nalazi u tržnom centru „Metajuku“ u Decentralendu, dočekuju tigar koji šeta i digitalni portret izvršnog direktora banke Džejmija Dajmona. Ako igrači krenu naviše, mogu da pogledaju prezentaciju izvršnog direktora o ekonomiji kriptovaluta, prenosi RT.

-Kada razmišljate o ekonomiji metaverzuma – ili metanomiji – postoje mogućnosti u skoro svakoj oblasti tržišta, navodi banka. „Nismo ovde da bismo sugerisali da će metaverzum kakav poznajemo danas preuzeti sve ljudske interakcije, već da istražimo mnoge uzbudljive mogućnosti koje predstavlja za potrošače i brendove.

U izveštaju se ističe da se prosečna cena virtuelnog zemljišta udvostručila sa 6.000 dolara na 12.000 dolara između juna i decembra prošle godine. „Džej-Pi Morgan“ je predvideo da će potrošnja na oglašavanje u igricama dostići 18,4 milijarde dolara godišnje do 2027.

-Ova demokratska ekonomija vlasništva, zajedno sa mogućnošću interoperabilnosti, mogla bi da otključa ogromne ekonomske mogućnosti, pri čemu digitalna roba i usluge više nisu zarobljeni u jedinstvenoj platformi ili brendu za igre, saopštila je banka.

Takođe je sve veće korišćenje metaverzuma, vođeno interesovanjem velikih brendova kao što su „Volmart“, „Najki“, „Verajzon“, „Gep“, „Adidas“.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMAČKA NEZADOVOLJNA: Berbok - Ne možemo da prihvatimo da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom