UHAPŠEN BANKAR U SJENICI: Prebacivao novac na račune bliskih osoba, oštetio ekspozituru za dva miliona

Novosti online

09. 02. 2022. u 14:09

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova su po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili T. Z. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i E. Ć. (1958) koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

УХАПШЕН БАНКАР У СЈЕНИЦИ: Пребацивао новац на рачуне блиских особа, оштетио експозитуру за два милиона

Foto Novosti

Kako se sumnja, T. Z. je tokom 2021. godine bez osnova izvršio prenos novca sa blagajne ekspoziture jedne banke u Sjenici u kojoj je radio, na tekuće račune njemu bliskih osoba, a zatim navedeni novac podizao na bankomatima.

Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.332.300 dinara.

E. Ć. se tereti da je, dok je radio kao odgovorno lice ekspoziture jedne banke u Sjenici, nevršenjem svoje dužnosti i nepostupanjem po procedurama banke omogućio osumnjičenom T. Z. da izvrši prenos novca sa blagajne banke na tekuće račune sebi bliskih lica, čime je naneo imovinsku štetu banci u ukupnom iznosu od 4.900.000 dinara.

Osumnjičenom T. Z. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok je E. Ć. uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje.

BONUS VIDEO: POKUŠAJ PLjAČKE MENjAČNICE U VRANjU - Počinilac uhapšen

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade