OVO JE ĆERKA ODBEGLOG AVGANISTANSKOG PREDSEDNIKA: Marijam živi luksuznim životom u NJujorku, a ovako je govorila o svom ocu (FOTO)

Novosti online

20. 08. 2021. u 17:45

MARIJAM Gani (43) ćerka avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija živi luksuznim životom u NJujorku, a predstavlja se kao vizuelna umetnica i režiserka.

ОВО ЈЕ ЋЕРКА ОДБЕГЛОГ АВГАНИСТАНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Маријам живи луксузним животом у Њујорку, а овако је говорила о свом оцу (ФОТО)

Foto: Printksrin/Jutjub/ Wellcome Trust

Kako piše "NJujork post", život Marijan i žena u Avganistanu veoma je drugačiji.

Rođena je i odrasla je u Americi i kaže da praktikuje boemski način života.

Ona je pre nekoliko dana odbila da komentariše situaciju u Avganistanu.

U postu na svom Instagramu u ponedeljak, Marijam je rekla da je "ljuta i da tuguje, kao i da se užasno se plaši za porodicu, prijatelje i kolege ostavljene u Avganistanu".

Pozvala je Amerikance i da volontiraju ili doniraju novac organizacijama koje pomažu izbeglicama i raseljenim licima.

U članku "NJujork tajmsa" iz 2015. godine rekla je da je njen otac "izvanredan".

- Uvek je bio izuzetna osoba - navela je ona tada.

Upitana o tome kako se osećala odrastajući kao ćerka stranog lidera, Marijam je rekla:

- U svetu umetnosti ima mnogo ljudi koji ne znaju ko je on, što je poželjno.

Marijam je rođena u Bruklinu, a odrasla je u Merilendu gde se bavila umetnošću i profesorskim poslom. Odrasla je u egzilu i Avganistan nije mogla da poseti sve do 2002. godine.

NJeni radovi su izloženi u muzejima širom sveta, među njima su Tejt Modern U Londonu, kao i MOMA I Gugenhajm u NJujorku.

Studirala je na Univerzitetu u NJujorku i Školi za vizuelne umetnosti na Menhetnu. Od 2018. radi kao profesor na Benington koledžu u Vermontu.

Podsetimo, Marijanin otac, koji je počeo da radi za avganistansku vladu 2002. godine, nedavno je u tajnosti pobegao iz Avganistana dok su talibani zauzimali glavni grad Kabul.

Ruska ambasada u Kabulu saopštila je u ponedeljak da je Gani pobegao iz zemlje sa četiri automobila i 169 miliona dolara u svom helikopteru. Navodno je morao da ostavi nešto novca jer nije sve uspelo da mu stane.

On je u sredu demantovao ovakve izveštaje označivši ih kao "neosnovane" i "lažne"i dodao da je napustio Kabul kako bi sprečio krvoproliće.

Nije poznato da li je Marijam u kontaktu sa ocem nakon njegovog bekstva iz Avganistana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)