MEŠTANI ZATVORILI UKLETU KAFANU: Katanac na restoran ispred kog je mučki, nasmrt prebijen Marko Đurić (28)

S. BABOVIĆ

08. 06. 2022. u 11:00

MARKO Đurić (28) iz Ljubostinjskog Prnjavora kod Trstenika, tragično nastradao pre dve godine ispred kafane u Grabovcu, lokala gde je 1999. nožem ubijena žena i gde su incidenti bili skoro svakodnevni, verovatno će biti poslednja žrtva ovog "ukletog" objekta.

МЕШТАНИ ЗАТВОРИЛИ УКЛЕТУ КАФАНУ: Катанац на ресторан испред ког је мучки, насмрт пребијен Марко Ђурић (28)

Foto: S. Babović/privatna arhiva

Jer dve godine kasnije, meštani za "Novosti" kažu da su sakupljanjem potpisa uspeli u nameri da ova kafana više nikada ne bude mesto tragedija.

Lokal više ne radi nakon što je život nesrećnog mladića prekinut, kada je gurnut sa terase ovog ugostiteljskog objekta. Marko je za sobom ostavio neutešne majku Ružicu, staru baku i sestričinu.

- Mnogo mi je teško, sin nas je sve pomagao i bio je vredan. Radio je mnogo kako bi izdržavao porodicu - ispričala nam je Ružica Đurić, majka ubijenog mladića, koji je bio angažovan i u javnim radovima i često nadničio u malinjacima i kupinjacima.

Osim što su organizovali peticiju za zatvaranje kafane, saveti mesnih zajednica Grabovac i Ljubostinjski Prnjavor platili su i sahranu Marka Đurića, dok su opština i Centar za socijalni rad isplatili i jednokratnu pomoć ugroženoj porodici pokojnog mladića. Meštani Grabovca ispričali su "Novostima" da veruju da je kafana ukleta.

Foto: FB

- Sada već davne 1999. godine, tu se dogodilo ubistvo. Tu je izvesni M. Z. nožem ubio svoju suprugu S. Z. - pričali su, za "Novosti", meštani. - Onda je prodavnica postala kafana, pa se ponovo dogodila tragedija, kada je jedan gost završio sa satarom u glavi. Česte su bile tuče i incidenti u tom lokalu, koji je više puta menjao gazde, a kafana je proradila samo nekoliko dana pre tragedije, jer je pre toga bila zatvorena zbog vanrednog stanja i epidemije.

Osumnjičeni za stradanje mladića, M. R.(38), koji je kasnije nepravosnažno osuđen na sedam godina zatvora, dan nakon privođenja priznao je krivično delo, navodeći da je u opštem metežu izleteo iz kafane i gurnuo mladića. Preliminarni rezultati obdukcije ukazivali su da je Marko bio živ kada je pao, a da je preminuo od neposrednih posledica pada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju