SRETAO SAM SE U DRŽAVNOJ UPRAVI I SA ŠKALJARCIMA I SA KAVČANIMA: Abazović otvorio karte - "Pet ekipa obavlja šverc cigareta"

V.K.

13. 01. 2023. u 00:26

PREMIJER Dritan Abazović saopštio je ko su nosioci šverca cigareta u Crnoj Gori.

СРЕТАО САМ СЕ У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ И СА ШКАЉАРЦИМА И СА КАВЧАНИМА: Абазовић отворио карте - Пет екипа обавља шверц цигарета

Foto: Tanjug

- Šverc cigareta niko nije pominjao osim pojedinih iz redova opozicije dok ja nisam došao na mesto potpredsednika Vlade - kazao je Abazović na TV Vijesti, podsetivši da je 2020. godine čak 453.000 kontejnera cigareta ušlo u Luku Bar. 

- Šverc se radi kroz pranje kontejnera i to radi nekoliko ekipa. Od tih ekipa, postoji pet i niko nije procesuiran. To su grand, Mojkovčani, Nikšićani, božajski i rožajski klan. Niko do sad nije procesuiran - kazao je on.

Abazović je podsetio da je bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević (u međuvremenu uhapšen) izabran na konkursu prethodne Vlade.

- Za vreme njegovog mandata je urađena najveća zaplena cigareta. Zaplenjeno je 148.000 paketa i to je najveća zaplena ikada. Ono što sam rekao u Luci Bar je da smo ih prodali i da sav novac treba da ode u izgradnju bolnice, ali su nas u tome sprečili stranci - kazao je on.

Abazović je pročitao dokument, kako je naveo, Uprave prihoda i carina kojim se Ranko Ubović i Aco Mijajlović, odnosno Bemaks, optužuju za šverc cigareta i da su oni klan „Grand“.

- U pitanju su milijarde evra!

Abazović je rekao da je on premijer koji se trudi da se obračuna sa organizovanim kriminalom napomenuvši da se sretao po državnoj upravi sa kavčanima i škaljarcima.

- Sreo sam se sa ljudima za koje sam mislio da nikada neće potpasti pod uticaj DPS-a. Postoje četiri agenata ANB-a koji su pisali dokument koji je dao (Raško) Konjević (bivši koordinator sektora bezbednosti). Ja samo čekam. Nisam nadležan organ. Ja ohrabrujem nadležne da dođemo do grandovaca, Mojkovčana i drugih. To je borba protiv organizovanog kriminala i šverca. Raško Konjević to svesno radi. Zašto je URA predmet svih napada? Zbog pet-šest odsto na izborima? Ne, jer je URA svedok svega što su radili. To je problem DPS-a. Nije njima problem ni DF ni Nebojša Medojević koji od jednog od četiri agenata dobija informacija pogrešne i plasira ih - kazao je Abazović upućujući poziv Evropolu da pomogne da bi se došlo do stvarne borbe protiv organizovanog kriminala.

- Ko je mogao da procesuira Lazovića i Milovića bez portala Libertas? Evo ja pitam: Da nije bilo Libertasa, bi li se procesuirali? Možda 2025. - rekao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna