PREDSEDNIK OPŠTINE PLJEVLJA ODBIO DA SE SRETNE SA ABAZOVIĆEM: Otkazano gostoprimstvo premijeru zbog "jeftine političke promocije"

M. D.

05. 01. 2023. u 22:22

PREDSEDNIK Opštine Pljevlja, Rajko Kovačević otkazao gostoprimstvo predsedniku Vlade Dritanu Abazoviću tokom njegove današnje posete Pljevljima.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА ОДБИО ДА СЕ СРЕТНЕ СА АБАЗОВИЋЕМ: Отказано гостопримство премијеру због јефтине политичке промоције

Foto: Vlada CG/Opština PV

Zbog toga je premijer Abazović, u okviru posete Pljevljima organizovane zbog ekstremno teške ekološke situacije u gradu, sastanak sa predstavnicima Rudnika uglja, Elektroprivrede Crne Gore, kao i predstavnicima nevladinog sektora, Agencije za zaštitu životne sredine i Eko fonda održao u Gradskoj biblioteci.

Predsednik Opštine Kovačević je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da su i pored prepoznatljivog pljevaljskog domaćinskog odnosa prema gostima ovog puta, ipak, odlučili da premijeru otkažu gostoprimstvo, iako im je za razliku od prethodne dve posete sada najavio dolazak.

- Godinu potpuno ignorantskog odnosa prema našoj opštini, prema našim inicijativama i zahtevima g-din Abazović i njegova Vlada bi da marketinški  „popeglaju“ ovom posetom i navodnom ogromnom zabrinutošću za zdravlje građana Pljevalja, saopštio je Kovačević.

On ističe da nameru da, kako kaže, "u svoje putujuće lutkarsko pozorište uvuče i lokalnu samoupravu u Pljevljima nismo dozvolili".

- Ovim gestom, pozerstvu i populizmu  g-dina Abazovića, želimo jasno staviti do znanja da  nam je takav pristup od strane najodgovornijeg organa Izvršne vlasti neprihvatljiv. Nismo želeli da učestvujemo u nadmetanju da se na ozbiljnom problemu pravi jeftina politička promocija - kazao je Kovačević dodajući da i do sada se  svaka priča sa trenutnim premijerom završavala upravo time.

Foto: Vlada CG/Opština PV

Rajko Kovačević, predsednik Opštine Pljevlja

-Dakle, njegovom ličnom promocijom, a rezultati i  konkretne aktivnosti su uvek  izostajale - kazao je Kovačević. 

On je napomenuo da je tako bilo od samog početka.

-Počev od pitanja saobraćajne blokade grada, preko  gubitka donacije slovenačke Vlade od preko jedan milion eura za sanaciju vodoizvorišta Breznica jer Vlada Crne Gore nije ispoštovala svoje obaveze, pa do izgradnje nove bolnice koju danas po treći put najavljuje. Poslednji put kad je najavljena njena gradnja jedina aktivnost koja je usledila nakon toga je bilo uklanjanje  sredstava iz kapitalnog budžeta za taj projekat - kazao je Kovačević.

Prema njegovim rečima svi oni projekti i aktivnosti koji su makar i minimalno zavisili od ove Vlade, a odnosili su se na pljevaljsku opštinu, nijesu realizovani.

- Vremena za jalove priče stvarno više nemamo. Koristim priliku da pozovem sve one koji stvarno žele, imaju znanja i volje da zajednički radimo na rešavanju ekoloških problema grada.  Vrata Opštine Pljevlja su za takve uvek otvorena. Do tada, molim današnje posetioce da ne seju dodatnu maglu u Pljevljima - zaključio je Kovačević.

BONUS VIDEO - "DA SE UKLONI SRAMNA PLOČA": Borci Crne Gore traže odgovornost zbog obeležja u Morinju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)