GORAN VESIĆ: Nema grejanja zbog bahatosti, ako ne proradi, komunalna piše kazne

B.B.

09. 10. 2021. u 16:01

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da, zbog bahatosti "Srbijagasa", danas toplane "Dunav", "Mirijevo", "Konjarnik" i "Medaković" ne rade, a hiljade stanova nema grejanje

ГОРАН ВЕСИЋ: Нема грејања због бахатости, ако не проради, комунална пише казне

Foto: Grad Beograd

Goran Vesić je istakao da je pre dva dana "Srbijagas" obavestio JKP "Elektrane Beograd" da će danas od 5 časova ujutru do 24 časa zbog radova na sanaciji distributivnog gasovoda obustaviti isporuku gasa i da zbog toga ove četiri gradske toplane danas ne mogu da proizvedu toplotnu energiju i putem režima toplih proba zagreju stanove.

- Kvar koji sanira JP "Srbijagas" desio se još u junu ove godine - naveo je Vesić. - Tada su ga samo zakrpili, a do sada je mogao da bude saniran 100 puta. Tražio sam od "Srbijagasa" da se radovi odlože do sledećeg četvrtka kada počinje toplo vreme. Ni meni, a ni rukovodiocima "Elektrana" niko iz Srbijagasa nije se javljao telefon. Oni su država u državi i može im se. Njihove direktore ne interesuje da li žene, deca ili stariji ljudi imaju grejanje. Sramota. To je jednostavno nedopustivo.

Vesić je naveo da su jutros u 5 sati radnici "Elektrana", po njegovom nalogu, uspeli da "prespoje" toplanu "Medaković" i potvrdio da uskoro počinje grejanje u ovoj toplani.

- Dao smo rok da do 15-16 časova radovi budu završeni kako bi počele da rade toplane "Dunav", "Konjarnik" i "Mirijevo". Ne interesuje me kako će to da urade, a Komunalna milicija će im pisati kazne bude li drugačije - naveo je Vesić.

On je istakao da je to što je "Srbijagas" danas uradio Beograđankama i Beograđanima takva bahatost i drskost kakvu Beograd ne pamti.

- Izvinjavam se Beograđankama i Beograđanima zato što je "Srbijagas" bahat, jer se njihovi direktori ne javljaju nikome na telefon i zato što ne vode računa o interesima ljudi. Zaista nečuveno! Čim se "Srbijagas" smiluje da završi posao koji morao da bude obavljen danas, nastaviće se režim toplih funkcionalnih proba - poručio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri