Humanitarni kamp: Basket igraju na Letenki

S. BAJIĆ

08. 08. 2017. u 06:13

Na Fruškoj gori održan deseti košarkaški humanitarni kamp. Snage je pod obručima odmerilo 150 dečaka i devojčica

Хуманитарни камп: Баскет играју на Летенки

Zajednička slika polaznika kampa i gostiju

NOVI SAD - Na terenima fruškogorskog izletišta Letenka Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta održan je jubilarni, 10. košarkaški humanitarni kamp I Came to Play 2017, na kojem je do 8. avgusta igru pod obručima usavršilo 150 dečaka i devojčica iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije. Ovogodišnja poruka organizatora Mihajla Delića je da je pristup sportu i obrazovanju pravo mladih ljudi, a ne privilegija.

Kajl Skot, ambasador SAD u Srbiji, naglasio je prilikom otvaranja kampa da američka ambasada već 10 godina zaredom podržava projekat zbližavanja mladih u regionu.

- Zadovoljstvo je biti sa vama. Ponosni smo što podržavamo kamp sporta i međunarodni kamp razumevanja u kojem se upoznaju deca iz regiona. Sportska prijateljstva se sklapaju na duže vreme, i zato je ovo prilika da mladi upoznaju jedni druge i da se preko sporta povežu za budućnost, što je od velike važnosti za region - rekao je ambasador Skot.

Subotičanin Nikola Dulić (17), koji je drugi put u kampu, naglašava da je program treninga i radionica zastupljen od ranog jutra.

- Već u pola sedam počinjemo sa uvodom u treninge. Imamo radionice i odmor tokom dana kada je toplo, a drugi trening je u sumrak, u hladovini. Družimo se, razgovaramo i na terenu i van njega - rekao je Dulić.

Strahinja Lazinić, Matija Vračarić i Nikola Dulić

Pokrajinska vlada planira izgradnju kapitalnog projekta na Letenki u naredne dve-tri godine - nove sportske hale, hotela i terena na otvorenom. Jer, kroz sport se promovišu mnoge vrednosti, tolerancija, fer-plej, obrazovanje...


NAJMLAĐI I NAJSTARIJI

MATIJA Vračarić (10) iz Herceg Novog, učenik šestog razreda osnovne škole, najmlađi je polaznik kampa i prvi put je na Fruškoj gori. Odmah uz njega je i Strahinja Lazinić (18), maturant iz Zrenjanina, najstariji učesnik, koji već četvrtu godinu zaredom dolazi na Letenku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)