Dodik: Poseta Putina Srbiji jasna poruka podrške i mira; Sastaću se sa Putinom u Beogradu, ali još ne znam format sastanka

Beta

utorak, 15. 01. 2019. u 11:11

Додик: Посета Путина Србији јасна порука подршке и мира; Састаћу се са Путином у Београду, али још не знам формат састанка

Foto V. Dančić

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se 17. januara u Beogradu sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da "do kraja nije definisan format sastanka"

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se 17. januara u Beogradu sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da "do kraja nije definisan format sastanka".

Dodik je ocenio je da je predstojeća poseta Putina Beogradu "jasan simbol i poruka mira, prijateljstva i podrške Srbiji i srpskom narodu u celini".

On je za današnji Glas Srpske rekao da su za RS veoma važni svi kontakti i razgovori, posebno sa značajnom i snažnom državom kakva je Rusija koja je, kako je naveo, pokazala svoju objektivnost u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

PROČITAJTE JOŠ: Dodik: U Sarajevu ćemo igrati pod našom zastavom, u našem dresu

"U tom pogledu veoma smo zahvalni Rusiji i njenom doprinosu na očuvanju mira i stabilnosti. Globalni odnosi danas su drugačiji nego pre deset-dvadeset godina, a Rusija je, u momentu kada je stvarana Republika Srpska, imala daleko težu situaciju", kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Rusija se vratila na geostratešku poziciju sveta, dodavši da je za RS to važno i da osim dobrih odnosa sa EU i SAD, treba da ima dobre odnose i sa Rusijom.

PROČITAJTE JOŠ: Dodik: Neću da budem ikebana poput britanske kraljice

"Do toga nam je stalo, gradimo to i činimo da svaki naš sastanak bude doprinos jačanju te saradnje i dobrih odnosa", naglasio je Dodik.

On je još kazao da je Putinova poseta Srbiji važna, jer je reč o jednom od najvažnijih i najmoćnijih lidera svijeta, naglašavajući da poseta ruskog predsednika Srbiji pokazuje koliko je on zainteresovan za to da Srbija bude stabilna.

Poseta Putina Beogradu najavljena je za četvrtak, 17. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)