VOZAČI NEZADOVOLJNI: Saobraćaj na auto-putu preusmeren, a radnika nema!

Z. R.

19. 09. 2020. u 11:45

ВОЗАЧИ НЕЗАДОВОЉНИ: Саобраћај на ауто-путу преусмерен, а радника нема!

Foto: Novosti

PREUSMEREN saobraćaj, a na gradilištu nema nijednog radnika. Ovo je jedna od situacija koje najviše nerviraju vozače.

Tako je prošlog vikenda bilo na auto-putu Beograd - Zagreb, gde se izvode radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice. U Javnom preduzeću "Putevi Srbije" kažu da je to uobičajeno, jer putari imaju drugačiji, skraćeni, režim rada tokom vikenda.

- Radno vreme gradilišta je od sedam sati ujutru do 17 časova svakog radnog dana i subotom, dok je nedeljom radno vreme do 13 časova - objašnjavaju u "Putevima". - Uobičajeni broj radnika na gradilištu u ovom periodu je 120, dok ih je u nedelju bilo 40. Fotografije su napravljene u nedelju kada je radno vreme do 13 časova, što je i razlog zašto nije bilo radnika na gradilištu.

Na auto-putu Beograd-Zagreb se radi na pojačanom održavanju u levoj kolovoznoj traci na deonici od petlje Sremska Mitrovica do Rume, dok se od rumske petlje do Pećinaca rekonstruiše desna kolovozna traka. Zbog tih radova je po jedan smer zatvoren za saobraćaj, a mašine su parkirane pored puta.

U "Putevima" kažu da su radovi počeli 4. maja i da će trajati sve do 28. jula 2021. godine. To je rok da izvođač, kompanija "Integral inženjering" iz Laktaša iz Bosne i Hercegovine, završi ugovoreni posao. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Gojko

19.09.2020. 12:26

Na ove 2 deonice,obnovu jednog,a ponegde i 2 sloja starog sloja asfalta na ovom autoputu,kao i zamena elastične obloge,izvodi Integral.Radovi su vredni 1,5 milijardu dinara i nastavak su obnove asfaltnog zastora Batrovci-Kuzmin,dalje do Pećinaca.Kako je TV Fruška Gora izvestila 29.jula,očekuje se završetak radova i pre ugovorenog roka.