RAJO VIŠE OD DECENIJE ČEKA POBEDU NAD ATLETIKOM: "Jorgandžije" nastavljaju niz od 11 utakmica bez poraza

O. M.

09. 04. 2023. u 19:53 >> 19:53

RAJO VALjEKANO dočekuje Atletiko iz Madrida u 28. kolu španske La lige.

РАЈО ВИШЕ ОД ДЕЦЕНИЈЕ ЧЕКА ПОБЕДУ НАД АТЛЕТИКОМ: Јорганџије настављају низ од 11 утакмица без пораза

Foto: Profimedia

"Crvene munje" su u seriji od sedam utakmica bez pobede, koja ih je koštala pada na deveto mesto i verovatno znači oproštaj od evropskih ambicija za ekipu iz predgrađa Madrida. Poslednji put radovali su se pobedi u februaru kada su savladali Almeriju.

U prethodnom kolu su ispustili vođstvo na gostovanju Valensiji. Poveli su u devetom minutu preko Santija, a izjednačenje "slepim miševima" doneo je u 83. Klajvert.

Uprkos ovom negativnom nizu, Rajo ima solidnu sezonu, kada se sve sabere. Prošle godine su po povratku iz Segunde osvojili 12. mesto u La ligi sa 42 boda, samo pet više nego što su skupili do sada ove u kojoj imaju još 11 utakmica do kraja.

Ekipa Dijega Simeonea je trenutno treća na tabeli, sa 54 boda, devet više od petoplasiranog Betisa i tri više od četvrtoplasiranog Sosijedada koji je već odigrao svoj meč 28. kola u kome je sa  2:0 savladao Hetafe.

Atletiko je neporažen 11 kola u La ligi, još od osmog januara kada je izgubio na svom Metropolitanu od Barselone (0:1). U gostima su poslednji put poraženi još u novembru od Majorke. Ovaj niz uključuje i četiri uzastopne pobede od kojih je poslednja protiv Betisa izvojevana kasnim golom Anhela Koree u 86. minutu.

Taj poraz od Atletika verovatno je izbacio Betis iz trke za Ligu šampiona, jer pomenutih devet bodova je prevelika zaliha da bi je "jorgandžije" ispustile. Pitanje je ipak da li će plasman u elitno evropsko klupsko takmičenje biti dovoljno za Dijega Simenonea da ostane na klupi i sledeće sezone. Uprava kluba možda je i zadovoljna njegovim učinkom, ali španski mediji špekjulišu da se sam Čolo premišlja da li da produži ugovor.

Rajo će biti kompletan u današnjoj utakmici i očekuje se da Iraola Atletiku suprotstavi istih jedanaest koji su startovali protiv Valensije. S druge strane, Simeone neće moći da računa na Memfisa Depaja, Reinilda Mandavu i Serhija Reguliona, a pod znakom pitanja je i Korea pa bi napad "jorgandžija" trebalo da čine Antoan Grizman i Alvaro Morata.

Prošle godine u Valjekasu Atletiko je pobedio sa 1:0, a ovde nema poraz već više od decenije.

NAŠ PREDLOG: G2+ (kvota 2,30)

TIP ZA HRABRIJE: GG&G2+ (kvota 3.90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri