BIVŠI ŠAMPION EVROPE SE POBEDOM UKLJUČUJE U TRKU ZA TITULU: Kluž želi da ga izostavi iz nje

V.M.

15. 12. 2022. u 15:13 >> 15:13

ZAOSTALA utakmica devetog kola rumunske lige odigraće se u 19 časova, kada FKSB bude ugostio Kluž.

БИВШИ ШАМПИОН ЕВРОПЕ СЕ ПОБЕДОМ УКЉУЧУЈЕ У ТРКУ ЗА ТИТУЛУ: Клуж жели да га изостави из ње

Foto: Profimedia

Domaćini su trenutno četvrti, uz devet bodova manje od lidera Farula i pobedom bi se priključili samom vrhu tabele, dok su gosti preko nedelje propustili šansu protiv Botošanija da se izjednače sa Farulom po broju bodova.

FKSB se nalazi u sjajnoj formi, ne zna za poraz od 31. oktobra, a trenutno je vezao pet pobeda u prvenstvu. Preko nedelje je savladana Kindija sa 0:2, golove su postigli Radunović i Omrani. Domaćini su jedan od boljih napada lige, postigli su 35 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja. U njihovim redovima se nalazi i najbolji strelac lige Andrea Kompanjo, koji je 13 puta tresao mrežu protivnika. Izabranici Leonarda Strizua su neporaženi na svom terenu ove sezone, ostvarili su pet pobeda uz četiri nerešena rezultata. 

Kluž igra jako dobro i u seriji je odličnih rezultata, nakon što je vezao četiri pobede, preko nedelje je poveo na gostovanju Botošaniju, ali je primio gol u sudijskoj nadoknadi i tako ispustio tri boda. Gosti su trenutno drugi na tabeli sa 41 osvojenim bodom. Jure petu uzastopnu titulu i pobeda na gostovanju protiv velikih rivala bi bila ogroman korak ka njoj. Puleni Dana Petreskua igraju dosta dobro u gostima, na devet utakmica osvojili su 17 bodova.

Što se tiče međusobnih duela, potpuno su ujednačeni u prethodnih pet susreta, uz jedan remi viđene su po dve pobede ovih ekipa. U poslednjem obračunu slavio je FKSB na svom stadionu rezultatom 3:1 u plejofu prošle sezone.

Tradicionalno ove ekipe vole da igraju na golove, očekujemo da će FKSB napasti od početka jer juri pobedu i prognoziramo da će pasti barem jedan gol u prvom poluvremenu.

NAŠ TIP: I 1+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a