DA LI SE NASTAVLJA MAROKANSKA BAJKA? Francuska maksimalno oprezna u borbi za finale

M.T.

14. 12. 2022. u 12:18 >> 12:18

''Lavovi Atlasa'' nižu iznenađenja na Mundijalu.

ДА ЛИ СЕ НАСТАВЉА МАРОКАНСКА БАЈКА? Француска максимално опрезна у борби за финале

FOTO: EPA

Reprezentacija Francuske nalazi se na dva koraka od odbrane titule svetskog šampiona, dok Maroko može da ispiše novu stranicu sopstvene i istorije afričkih selekcija na Mundijalima, a šta će se tačno dogoditi biće poznato posle meča ova dva tima večeras od 20 časova na stadionu ''Al Bajt'' u Al Koru u polufinalu Mundijala u Kataru.

Francuska je imala prilično sreće u četvrtfinalu pošto Hari Kejn retko promašuje penale, ali su ''trikolori'' prisustvovali upravo takvom trenutku koji je napadača Totenhema pretvorio u tragičara četvrtfinala posle kojeg su Englezi samo mogli da se vrate kući, iako je kapiten imao priliku da izbori makar produžetak za ''Gordi Albion''.

Selekcija Didijea Dešana mogla bi posle 84 godine da postane prva evropska selekcija koja je stigla do finala kao aktuelni šapion, još od Italije koja je to učinila 1934. i 1938. Zanimljivo je da su Francuzi izgubili prva tri puta kada su stigli do polufinala, ali su potom u naredne tri prilike uspevali da dođu u finale 1998, 2006. i 2018. godine.

Bajka reprezentacije Maroka u Kataru i dalje traje, a bez obzira na to kakav ishod meča protiv Francuske bude, ovaj tim ''lavova Atlasa'' obezbedio je sebi mesto u istoriji Mundijala. Posle Španije, tim Valida Regraguija uspeo je da eliminiše i Portugal iako su bili oslabljeni neigranjem Najefa Agerda i Nusara Mazruia. Marokanci su potpuni hit što se tiče defanzive jer još uvek nisu primili gol, makar ne od protivnika, pošto je jedini pogodak u mreži Bona bi autogol Agerda protiv Kanade.

Selektor Francuske Didije Dešan mogao je posle meča protiv Engleske da bude srećan ne samo zbog plasman u polufinale, već i zbog činjenice da se niko od igrača nije povredio niti dobio žuti karton zbog kojeg bi propustio večerašnji meč pa Dešan ima kompletan tim na raspolaganju. Valid Regragui neće moći protiv Francuske da računa na Valida Šediru koji je dobio protiv Portugala dva žuta kartona, odnosno automatski crveni i suspendovan je za polufinale, mada fudbaler Barija i najbolji strelac Serije B svakako nije ni bio planiran za startera. Najef Agerd propustio je četvrtfinale zbog povrede, ali bi mogao da zaigra večeras, posebno pošto se Roman Sais povredio u četvrtfinalu i njegovo igranje je pod velikim znakom pitanja. Još uvek nije sigurno ni da će Nusara Mazrui zaigrati protiv Francuske, a očekuje se da u timu bude Hakim Ziješ.

Ovo će biti peti duel između Francuske i Maroka, a ''trikolori'' su uspešniji pošto su u prethodna četiri meča uspeli da slave tri puta, dok je jedna utakmica završena nerešenim rezultatom. Upravo je poslednji meč ove dve selekcije odigran još pre 15 godina završen remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 3,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)