SVI SLAVE SRBINA! Ovakva forma "zelenih" se ne pamti, a danas je na redu Volos

M.T.

15. 12. 2022. u 13:33 >> 13:33

''Zeleni'' brane trofej.

СВИ СЛАВЕ СРБИНА! Оваква форма зелених се не памти, а данас је на реду Волос

Foto arhiva VN

Pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru, na koje se reprezentacije Grčke nije kvalifikovala, u zemlji Helena će biti iskorišćena za odigravanje kup takmičenja, tačnije prvih mečeva osmine finala, pa će tako danas od 16.30 Panatinaikos na stadionu ''Apostolos Nikolaidis'' dočekati ekipu Volosa.

Panatinaikos u Kupu Grčke zapravo startuje od osmine finala pošto je bio slobodan u prethodnim rundama, a ekipa srpskog trenera Ivana Jovanovića brani trofej u ovom takmičenju koji je prošle sezone osvojila minimalnom pobedom protiv PAOK-a u finalu.

Ekipa iz Atine nalazi se u fantastičnoj formi pošto već 17 mečeva ne zna za poraz u svim takmičenjima, a poslednji neuspeh, tačnije jedini je Jovanovićev tim doživeo na startu sezone kada je izgubio u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu nacija od praške Slavije. Od tada Panatinaikos niže najčešće pobede, a u grčkom šampionatu je neporažen u svih 13 odigranih kola. ''Zeleni'' su doduše malo van takmičarskog ritma, pošto je grčki šampionat otišao na pauzu 13. novembra kada i ostale lige u Evropi, ali je u međuvremenu odigrao tri prijateljska meča u kojima je ostvario dve pobede i jedan remi.

Volos takođe nije u lošoj formi, ali koja nije ni prići onoj u kojoj se nalazi Panatinaikos. Ekipa trenera Kostasa Bracosa je doživela samo dva poraza u poslednjih deset mečeva, a jedan od ta dva poraza dogodio se upravo u meču protiv Panatinaikosa koji je kao gost slavio ubedljivu pobedu od 5:1.

Klub iz Tesalije u kojem igra bivši napadača Crvene zvezde i Partizana Ognjen Ožegović je za razliku od Panatinaikosa takmičenje u Kupu Grčke startovao jednu rundu ranije, u šesnaestini finala, u kojoj je ubedljivo savladao Jonikos sa 4:0, a strelac poslednjeg gola bio je upravo Ožegović koji je do sada odigrao 11 mečeva za Bracosovu ekipu i postigao pet pogodaka. U Volosu je još jedan srpski napadač Miloš Deletić koji je postigao takođe pet golova na 14 mečeva.

U deset mečeva koje su Panatinaikos i Volos odigrali međusobno, prednost je na strani ''zelenih'' koji su upisali pet pobeda, dok je Volos jednom trijumfovao, a četiri utakmice su završene nerešeno. U Kupu su prošle sezone ova dva tima igrala u šesnaestini finala, a tada su Atinjani bili bolji posle dvomeča.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave