''DOGE'' GRIZU SVE JAČE: Lil treću pobedu u nizu traži protiv Monaka

M.T.

23. 10. 2022. u 11:49

''Kneževi'' remizirali u prošlom kolu.

ДОГЕ ГРИЗУ СВЕ ЈАЧЕ: Лил трећу победу у низу тражи против Монака

FOTO: M. Vukadinović

Od starta sezone se Lil igrao sa živcima svojih navijača igrajući toplo-hladno, ali ''doge'' su izgleda konačno prelomile i uspele da ostvare dva trijumfa u nizu. Treći uzastopni pokušaće da ostvare kada večeras od 20.45 na stadionu ''Pjer Maroj'' bude došao Monako u 12. kolu francuskog šampionata.

U prvih devet kola Lil nije uspevao da ostvari trijumfe u nizu pošto je posle startne pobede remizirao, a zatim naizmenično pobeđivao i gubio sve od devetog kola. Zatim je u 10. savladao Lens, da bi u 11. kolu navijači ''doga'' najzad dočekali dva uzastopna trijumfa pošto je u gostima sa 3:0 savladan Strazbur.

Ekipa trenera Paula Fonseke je sa dva uzastopna trijumfa stigla do sedme pozicije u Ligi 1 i osvojenih 19 bodova, odmah iza Monaka koji ima dva boda više i Lil bi u slučaju trećeg vezanog trijumfa mogao da preskoči ''kneževe'' na tabeli.

Monako nije imao toliko problema kao Lil pošto je jednom uspeo da napravi jednu seriju od tri pobede u svim takmičenjima, a u drugoj od četiri pobede je bio sve do ozbiljnog šamara koji je dobio od Trabzona u Ligi Evrope pošto je na gostovanju u Turskoj poražen sa 4:0. Takav ishod ostavio je očigledno traga na ekipi Filipa Klemena pošto je protiv Klermona Monako samo remizirao i tako završio niz od četiri uzastopne pobede u šampionatu. Ipak, ohrabrenje za Monako pred duel sa Lilom je i serija ''kneževa'' od deset uzastopnih mečeva bez poraza na gostovanjima.

Lil je kada su povrede u pitanju u odličnoj situaciji pošto će iz tog razloga meč protiv Monaka propustiti samo Alan Virginijus, ali Paulo Fonseka će sigurno imati šta da kaže igračima zbog nediscipline i dobijanja žutih kartona. Taman što su supenzije zbog kartona odradili Bafode Dikatie i Anhel Gomez, utakmicu protiv Monaka će iz istog razloga propustiti Hoze Fonte i Benjamin Andre. U Monaku će zbog crvenog kartona dobijenog protiv Klermona odsustvovati Mohamed Kamara, dok zbog povreda neće biti Rubena Agilara i Viljema Gubelsa.

Monako je znatno uspešniji od Lila kada je međusobni skor u poslednjih deset mečeva u pitanju. ''Kneževi'' su ostvarili šest pobeda, dok je Lil upisao samo jedan trijumf, a tri meča su zavrešena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 0-3 (kvota 1,48)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati