SVRAKE DOLEĆU U LONDON: "Pevci" žele da održe korak za vodećima

V.D.

23. 10. 2022. u 10:42

NjUKASL bi eventualnom pobedom stigao do četvrte pozicije

СВРАКЕ ДОЛЕЋУ У ЛОНДОН: Певци желе да одрже корак за водећима

FOTO: AP

U okviru 13. kola Premijer lige Engleske na "Totenhem Hotspur stadionu" videćemo okršaj između domaće ekipe iz severnog Londona i bogatog Njukasla.

Totenhem je prvi poraz doživeo u derbiju severnog Londona od najvećeg rivala Arsenala sa 3:1, ali se brzo podigao i u naredna dva kola ostvario dve pobede protiv Brajtona i Evertona, a između ta dva meča savladao je i Ajntraht u okviru Lige šampiona. U prošlom kolu se očekivalo da pruže bolji otpor Mančester junajtedu ali su "crveni đavoli" rutinski slavili i naneli drugi poraz "pevcima" u prvenstvu.

Ekipa Antonija Kontea zabeležila je sedam pobeda uz dva remija i dva poraza i trenutno se nalazi trećem mestu u Premijer ligi sa 23 boda, tri manje od drugoplasiranog Sitija.

Gosti su u dobroj formi. Doživeli su samo jedan poraz na jedanaest mečeva od Liverpula i trenutno se nalaze na šestoj poziciji sa 18 osvojenih bodova. "Svrake" su zabeležile čak šest remija ove sezone i ukoliko žele da sledeće godine igraju u Evropi moraće da krenu više da pobeđuju. U prošlom kolu savladali su na svom stadionu Everton minimalnim rezultatom a jedini strelac na tom meču bio je Paragvajac Migel Almiron.

Njukasl je uložio ogroman novac u pojačanja od kada je vlasništvo nad klubom preuzeo bogati saudijski princ i ambicije su velike. Ono čime se mogu pohvaliti je najbolja odbrana u ligi jer su na jedanaest mečeva primili samo devet golova, dok su postigli 18. 

Svakako, ono što je najveći problem za ekipu trenera Edija Houa je povreda Aleksandera Isaka za kog je Real Sosijedadu plaćeno 70 miliona evra. Pored Šveđanina povređeni su i rezervisti Darlou, Kraft i Riči, dok su nastupi sjajnog Alana Sent Maksimana i Džoelintona pod znakom pitanja. Francuz je propustio poslednja dva meča dok je Brazilac zamenjen u 46.minutu meča sa Evertonom. 

Antonio Konte takođe ima dovoljno glavobolje pred ovaj meč pošto u timu neće biti Rišarlison zbog povrede lista, kao ni Dejan Koluševski čiji se oporavak od povrede zakomplikovao.

Tradicija je na strani domaćih. Totenhem je oba puta slavio prošle sezone protiv Njukasla a gosti nisu upisali pobedu više od tri godine protiv "pevaca". Na poslednjih pet mečeva videli smo tri pobede Kejna i družine dok je dva puta bilo nerešeno.

Očekujemo tvrd meč u prestonici bez puno golova.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)