DVOSTRUKI ŠAMPION JE NA PRAGU POVRATKA U ELITU: "Lavovi" stižu u goste Gremiju

Novosti online

20. 09. 2022. u 11:10 >> 11:42

PLASMAN u Seriju A je nadohvat ruke.

ДВОСТРУКИ ШАМПИОН ЈЕ НА ПРАГУ ПОВРАТКА У ЕЛИТУ: Лавови стижу у госте Гремију

Foto: Profimedia

Resife više nema pravo na kiks ukoliko želi da se uključi u borbu za plasman u elitu. "Lavovima" večeras polazi "poslednji voz", ali neće biti lako za pulene Klaudineija Oliveire. Trećeplasirani Gremio ugostiće klub iz države Pernabuko u okviru 31. kola Serije B. 

Crveno-crni su na šestom mestu sa pet bodova manje u poziciji četiri koja vodi u elitu i ukoliko ne trijumfuju nad slavnim gostom, plasman u Seriju A ostaće samo san. Resife je u minuloj rundi savladao Baiju minimalnim rezultatom (1:0) i tako prekninuo niz od dva uzastopna poraza koji bi mogao skupo da ih košta.

Imali su fudbaleri Gremija priliku da trijumfom u 30. kolu skoče na drugo mesto na tabeli. Nisu je iskoristili. Potvrdili su epitet jednog od najpoželjnijih gostiju u Seriji B, pošto posle 15 susreta van kuće imaju samo dve pobede. Novorizontino je pred svojim navijačima slavio 2:0 (2:0).

Domaćin je poveo u 24. minutu posle kornera sa desne strane. Udarac iz ugla izveo je Dijego Tores, a na prvoj stativi najviši u skoku bio je Daglas Bađo koji efektnim udarcem glavom matira Brena - 1:0.

Samo osam minuta kasnije stajalo je 2:0 na semaforu. Sjajna kontra Novorizontina. Izveli su je perfektno Daglas Bađo i Gustavo Bokeka. Upravo se Bokeka ušunjao iza uspavane odbrane i sa par metara proturio loptu pored Brena.

Dvostruki šampion Brazila je čak 74 odsto vremena imao loptu u nogama. Nije im to bilo dovoljno da postignu nijedan pogodak, a kamoli da dođu do pobede. Ostali su treći sa 50 bodova, jednim manje od Baije i čak 15 od nedostižnog Kruzeira.

"Besmrtni trikolori" su favoriti na svojoj "Gremio areni". Međutim, Resife je u prethodnom međusobnom duelu odoleo napadima, meč je završen rezultatom 0:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)