VREDNA DONACIJA AMBASADE JAPANA: Specijalna bolnica u Kovinu kupuje ambulantno vozilo i krevete

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

02. 03. 2022. u 17:55

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ dobila je od ambasade Japana 78.000 evra za kupovinu ambulantnog vozila i medicinskih kreveta za smeštaj pacijenata.

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА АМБАСАДЕ ЈАПАНА: Специјална болница у Ковину купује амбулантно возило и кревете

Foto: J.J. Baljak

Ova donacija značajno će doprineti poboljšanju usluga ove ustanove, koja uskoro slavi vek postojanja, a trenutno zbrinjava oko 700 pacijenata iz južnog Banata i cele Srbije iz oblasti kompletne zaštite mentalnog zdravlja.

Ambasada Japana još od 1999. na ovaj način direktno podržava projekte koje sprovode lokalne samouprave i tamošnje ustanove i nevladine organizacije. Prethodnih godina je i kovinskoj OŠ „Đura Jakšić“ dala novac za uređenja krova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PEČAT VEKOVNOM PRIJATELJSTVU: Izložba „Kraljevo u srpsko-francuskim vezama“ povodom imendana grada na Ibru (FOTO)