KAD ALIMPIJEVIĆ "PECNE": Loša rutina je kad stalno ponavljaš isto sa istim trenerima - a mi imamo mnogo talentovanih za koje nismo ni čuli!

Tanjug

04. 01. 2023. u 22:37

SRPSKI košarkaški trener Dušan Alimpijević radi odličan posao na klupi Burse i nema ništa protiv da bar još godinu dana ostane u klubu.

КАД АЛИМПИЈЕВИЋ ПЕЦНЕ:  Лоша рутина је кад стално понављаш исто са истим тренерима - а ми имамо много талентованих за које нисмо ни чули!

FOTO: EPA

Nekadašnji strateg Crvene zvezde željan je da i dalje pravi velike rezultati sa ovim timom.

- Mogu da ostanem bar još godinu dana u Bursi i da uradim nešto više sa ovim ljudima i ovim klubom jer ipak imam samo 36 godina - rekao je Alimpijević za "Jurohups".

Srpski trener je 2020. godine došao u turski klub i sa njim prošle sezone igrao finale Evrokupa, iste sezone proglašen je za najboljeg trenera tog takmičenja. U maju 2021. godine potpisao je sa Bursom novi trogodišnji ugovor.

- Bilo je iznenađenje za mnoge ljude moje produženje ugovora, jer ne znaju za moj odnos sa ljudima u klubu. Ovde je nešto veoma posebno i to je veće od nekih uobičajenih odnosa između trenera i uprave, sponzora i svih u klubu. Za samo dve godine, uradili smo neverovatan posao, nešto veliko. Ako budem dobar, budućnost je tu. Ali ako ne radim dobro, nije važno da li sam u Bursi ili Barseloni. Ako vam ne ide dobro, godine nisu bitne. Mislim da imam vremena i budućnosti ako budem dobar i ako dobro radim.

Dodao je da je vrlo važno dati šansu novim trenerima.

- Košarka se menja. Ne možemo da pričamo o istom sportu ni pre tri godine ni danas. Ako se vratite u prošlost pre pet ili 10 godina, sigurno je to sasvim drugi sport. Kada imaš lošu rutinu, stalno ponavljaš isto sa istim trenerskim imenima. Imamo mnogo talentovanih trenera za koje nismo ni čuli. Ne znamo za njih. Ne znamo njihova imena. Nisu imali svoju ulogu da dobiju šansu. Možete li zamisliti koliko talentovanih trenera imamo u Turskoj koji neće imati priliku da rade na visokom nivou. U Srbiji pravimo istu grešku. Za ove stvari vam je potrebna hrabrost, da biste nekome dali šansu. Jedna stvar je veoma važna: razumeti šta je uspeh. Nije to jedna godina. Treba vam još godina. Ne kažem da moraš da budeš šampion tri ili četiri godine zaredom. Ne radi se o jednoj godini. Bursa upravo sada, radi neverovatne stvari tri godine zaredom. Mlad smo klub, a ono što smo uradili za samo dve godine, sigurno moramo da se složimo da je ovo nešto posebno.

Osvrnuo se Alimpijević na finale Evrokupa u sezoni 2021/2022, kada se njegov tim sastao sa Virtusom, koji je na kraju i podigao trofej.

- Nismo razočarani što nismo dobili pozivnicu Evrolige nakon tog finala. Zato što smo želeli da naš klub još bolje pripremimo za narednih nekoliko godina, da bude stabilniji, da imamo veći budžet i da se uozbiljimo. Mislim da smo ove godine spremniji nego prošle godine što se tiče organizacije i svega - zaključio je Alimpijević.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024