VELIKI PROBLEM ZA ZVEZDU: Crveno-beli do marta bez Kampaca u Evroligi

Novosti online

04. 01. 2023. u 13:22

CRVENA zvezda je kažnjena od strane Evrolige i neće moći da registruje nove igrače i trenere do 28. februara, a uz to crveno-beli će morati da plate i 25.000 evra.

ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ЗА ЗВЕЗДУ: Црвено-бели до марта без Кампаца у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Kako se navodi iz elitnog takmičenja, klub sa Malog Kalemegdana je kažnjen zbog kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju. Slučaj je 1. decembra 2022. godine prosleđen Finansijskom panelu, nezavisnoj komisiji koja se bavi revizijom rada klubova u skladu sa pravilima. Otvoren je postupak, podignuta privremena zabrana registrovanja novih trenera i igrača.

Dodaje se i to da su sankcije izdate u odnosu na težinu napravljenih prekršaja, koji uključuju određena dugovanja igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i zbog izdavanja netačnih i nepreciznih informacija, koje su dozvolile klubu da funkcioniše uprkos neregularnoj finansijskoj situaciji, navodi se u saopštenju Evrolige.

Povodom cele ove situacije oglasio se i izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman.

- Ovo je razočaranje za nas jer uvek želimo najbolje igrače na terenu. Frustrira što ozbiljna kršenja Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju sprečavaju velike igrače da budu registrovani do kraja februara. Ipak, moramo da se postaramo da svi timovi podležu istim pravilima i zbog toga je regulatorno telo izreklo takvu kaznu - rekao je Glikman.

On je dodao i da su dugovanja izmirena.

- Drago nam je da su dugovi izmireni, ali je važno da Crvena zvezda pokaže posvećenost ka poštovanju svih pravila u budućnosti, a verujem da će tako biti, sudeći po razgovorima koje smo obavili sa klubom - istakao je Glikman.

Podsetimo, krajnji rok za registraciju igrača u Evroligi, kada je u pitanju sezona 2022/23. je 1. mart do 18.00.

(Mozzart sport)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)