KRAJ, GOTOVO! Dušan Vlahović otklonio dilemu, evo gde nastavlja karijeru

Novosti online

03. 01. 2022. u 15:30 >> 21:30

DUŠAN Vlahović je opčinio Italiju u 2021, a 2022. je "otvorio" intervjuom koji prenosi sve više italijanskih medija. Sa pravom, jer je govorio i šta ga čeka u ovom, zimskom prelaznom roku.

КРАЈ, ГОТОВО! Душан Влаховић отклонио дилему, ево где наставља каријеру

Foto: AP

Vlahović je nedavno dostigao čuveni rekord Kristijana Ronalda, za koji je, istini za volju, morao da strepi u fudbalski dramatičnoj novogodišnjnoj noći zbog dešavanja u italijanskom fudbalu, ali ono što je mnoge daleko više zanimalo od puke statistike je - gde će naš 21-godišnji golgeter nastaviti karijeru.

Sada već i "ptice na grani znaju" da je odbio da produži ugovor s Fiorentinom, ali prema važećem sporazumu saradnja treba da traje još godinu i po dana. I, iako su ga mnogi svetski mediji "selili" širom Evrope, od jednog do drugog giganta, Vlahović otkriva da mu je nešto sasvim drugo prolećna želja.

Da s Fiorentinom izbori mesto u evrokupovima.

O tome, ali i ne samo o tome, govorio je u intervjuu za "Politiku", koji su posle novogodišnjih prazničnih dana počeli da prenose italijanski mediji.

Evo nekih od najzanimljivijih pitanja i odgovora iz tog razgovora.

Dušan Vlahović slavi jedan od dva gola u pobedi Fiorentine nad Salernitanom - Twitter / TacticalRole

Koja je vaša trenutna želja: da ostanete u Firenci ili postoje drugi planovi?

- O tome sam se do sada više puta izjasnio. Ovde u Firenci se pravi neka lepa fudbalska priča. Imamo dobru ekipu, sjajne fudbalere, veliku podršku navijača. Sve to zaslužuje respekt. Šta će se desiti u narednom periodu, to samo Bog zna. Moja želja je da uvedemo Fiorentinu u Evropu, jer odavno nas nema u Evropi. Ne znam šta može da se desi preko noći. Videćemo.

Kakav odnos imate s predsednikom Komisom? Poznato je da je njegova supruga prema vama, još dok ste bili na početku karijere, iskazivala posebne simpatije?

- Gospodin Komiso je pre svega ozbiljan čovek i sjajan predsednik, koji u svakom trenutku zna šta hoće. On je vrlo ambiciozan kad je reč o svemu. Naravno, nemam ništa protiv njegovih želja, jer je sve to deo posla. Nikad se ne povlačim, to nije u mom karakteru. U svemu jurim najviše standarde. Može li da se nađe neki kompromis sa predsednikom? Nikad ne reci nikad. Ali, trenutno sam fokusiran na nove pobede.

Koji su vam ciljevi u 2022. godini?

- Želim da 2022. bude još bolja od prethodne, da budem najbolji na svetu i da dajem još više golova, da Fiorentina bude stalno u vrhu italijanskog fudbala.

Da li je istina da vam je sin predsednika Srbije menadžer ili je to obična izmišljotina?

- To su gluposti. Ne bih se osvrtao na priče koje nisu istinite - rekao je, između ostalog, Vlahović u novogodišnjem intervjuu za "Politiku".

Stojković nas ubedio da možemo svakog da pobedimo

Foto: FSS

Dušan Vlahović proslavlja plasman Srbije na Mundijal


Srbija se plasirala u Katar. Kakvu je energiju među igrače doneo Dragan Stojković?

Sigurno je da smo napravili veliki uspeh. Dokazali smo da imamo kvalitet i da smo ozbiljna ekipa koja može u Kataru da napravi veliki rezultat. Mister je doneo novu energiju, stil igre i napadački fudbal. To ubeđenje da smo mi najbolji, to je preneo na sve nas. Da možemo da igramo sa svima, da možemo da pobedimo svaku reprezentaciju. Da se mi pitamo. Da svaku utakmicu idemo na pobedu, da pobeđujemo sa stilom. Otac mi je pričao da je selektor bio velemajstor fudbala. Doneo nam je sigurnost, a ona je najbitnija za grupu, naglasio je Dušan Vlahović

Moj idol je Novak Đoković

FOTO: AP/Tanjug

Novak Đoković

Imate li nekog idola u fudbalu, sportu?

Moj idol je Novak Đoković. On je primer kako treba da izgleda najbolji sportista na planeti. Uvek je skroman, čvrsto stoji na zemlji i pored mnogobrojnih uspeha i trofeja. Veliki je vernik, čovek jakog karaktera i borbenog duha. Odlučan u svakom pogledu, neko ko iskreno voli svoju zemlju. Bio sam klinac kad je počeo da se penje ka vrhu. Znam svaki njegov uspeh, svaki njegov trofej. Novak je neko na koga bi trebalo da se svi zajedno ugledamo, on je naš najbolji ambasador u svetu, istakao je Vlahović.

Dušan Vlahović - šta dalje?

Dušan Vlahović, koji je dao 43 gola na 95 utakmica za Fiorentinu, izgleda da, ako se obistine reči iz ovog intervjua, neće ove zime otići iz kluba iz Firence. Ali, izgleda da će biti neminovno da se to desi na leto.

Spominje se toliko giganata fudbala, svaki od njih je "već viđen kao nova Vlahovićeva destinacija", da je ostalo "samo" da se transfer realizuje. Iako to baš ne ide tako lako...

Ono što je sigurno, to je da bi eventualni odlazak u neki veliki evropski klub tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka, sigurno oborio rekord srpskog fudbala. Bar ako je suditi po tvrdnji "Gazete delo sport" da će "Fiorentina Vlahovića pustiti ako neko pošalje ponudu u rangu od oko 100 miliona evra".

Ako Vlahović pređe u nekog velikana za sumu koju je pomenula "Gazeta delo sport", izbiće na prvo mesto kada se radi o listi najskupljih transfera nekog srpskog igrača. A evo i koji naši fudbaleri drže vrh te liste:

10. mesto - Aleksandar Mitrović (Anderleht - Njukasl) 18,5 miliona evra

9. mesto - Nikola Maksimović (Torino - Napoli) 21 milion evra

8. mesto - Luka Jović (Benfika - Ajntraht) 22,34 miliona evra

7. mesto - Aleksandar Kolarov (Lacio - Mančester siti) 23,86 miliona evra

6. mesto - Aleksandar Mitrović (Njukasl - Fulam) 24,7 miliona evra

3. mesto - Savo Milošević (Saragosa - Parma) 25 miliona evra

3. mesto - Nemanja Matić (Benfika - Čelsi) 25 miliona evra

3. mesto - Lazar Marković (Benfika - Liverpul) 25 miliona evra

2. mesto - Nemanja Matić (Čelsi - Mančester junajted) - 44,7 miliona evra

1. mesto - Luka Jović (Ajntraht - Real Madrid) - 60 miliona evra

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna