PISAO MAJCI, PA SE OBESIO: Novi detalji o samoubistvu Saše Vidovića, navodnog pucača "škaljaraca"

O. MATAVULj

13. 10. 2020. u 20:44

IZA sebe je ostavio dva oproštajna pisma. Jedno je napisao majci, a drugo bratu. U njima nije naveo konkretan razlog zbog kojeg je podigao ruku na sebe. Pisao je uopšteno, o nekim ličnim stvarima i ljubavnim problemima, koji su mogli biti "okidač". U pismu aludira na to da nema razloga da živi, jer su mu, između ostalog, svi prijatelji ubijeni, i da se verovatno i njemu sprema osveta kada izađe.

ПИСАО МАЈЦИ, ПА СЕ ОБЕСИО: Нови детаљи о самоубиству Саше Видовића, наводног пуцача шкаљараца

Saša Vidović snimljen 2016. / Foto V. Dančić

Ovako, za "Novosti", govori dobro upućeni izvor iz istrage o samoubistvu Saše Vidovića (37) iz Bijeljine, navodnog pucača "škaljarskog klana", koji se pre dva dana ubio u ćeliji KPZ Foča. On je bio na izdržavanju devetnaestogodišnje kazne zatvora, na koju je osuđen u junu zbog ubistva Miroslava Lazarevića (32), koji je 16. oktobra 2016. izrešetan u sačekuši u Istočnom Novom Sarajevu.

Kako saznaju "Novosti", Vidović se obesio oko 16 časova u posebnom C odeljenju KPZ, u javnosti poznatom kao "Alkatraz", koji je najstrožije čuvan deo zatvora, sa najopasnijim osuđenicima.

- Uviđajem je utvrđeno da se Vidović obesio o kvaku na ulaznim vratima, pomoću kaiša sa torbe, koju je imao u ćeliji. Nisu pronađeni tragovi koji ukazuju na eventualno krivično delo - otkriva izvor iz istrage.

Naš sagovornik pojašnjava da u ponedeljak ništa nije ukazivalo na to da bi Vidović mogao nauditi sam sebi. Ponašao se uobičajeno. Trenirao je u teretani, bio u šetnji, a 15 minuta pre vešanja je razgovarao sa jednim od stražara. Nešto kasnije, stražar je čuo lupanje iz ćelije, otvorio vrata i zatekao ga vezanog za njih.

Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, kaže da je Vidović davao znake života kada ga je straža pronašla, pa je pozvana Hitna pomoć, koja je pokušala da ga reanimira, ali bezuspešno.

- On je bio sam u ćeliji, a snimci nadzornih kamera ukazuju da u kritično vreme nikoga nije bilo ni u hodniku. Obdukcija nije naložena i telo je predato porodici - rekao je Vukanović.

Motiv ubistva Lazarevića je ostao nepoznat, a u policiji su navodili da je reč o likvidaciji koja je naručena iz kriminalnih krugova, ali nalogodavac nije otkriven. Neposredno pred izricanje prvostepene presude, septembra prošle godine, u Novom Sadu je ubijen Željko Bulatović (55), otac drugooptuženog Aleksandra Bulatovića, koji je osuđen na 16 godina zatvora. Kao jedan od motiva, pominjala se moguća osveta za ubistvo Lazarevića, ali ni taj zločin nije rasvetljen.

Vidović je i ranije osuđivan i bio je bezbednosno interesanta osoba. Bio je blizak sa "škaljarskim klanom" i prema operativnim podacima policije važio je za njihovog pucača koji se dovodio u vezu sa više likvidacija.

PUCAO NA KAŠĆELANA?

MUP Srbije je 2016. protiv Vidovića podneo prijavu zbog sumnje da je u Novom Sadu učestvovao u pokušaju ubistva navodnog vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana i njegovog telohranitelja Vladimira Vučkovića, na koje je pucano sa motocikla. Istraga protiv njega se vodila i u vezi sa ubistvom vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, koji je usmrćen na današnji dan pre tri godine, ali nema dokaza da je on počinio taj zločin. Stanković je ubijen tri dana pre Lazarevića, na identičan način. Ubice su na obojicu pucale iz automatskih pušaka dok su se vozili u svojim automobilima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći