PRETI NAPAD NA DONBAS: Kijev nije naučio lekciju, a jedna stvar je nagora

Novosti online

27. 04. 2021. u 19:58

NAKON što je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio povlačenje trupa sa granice sa Ukrajinom, Kijev je upao u euforiju i povećao stepen arogancije u svojim izjavama i postupcima. Ukrajinske vlasti odbijaju dijalog sa republikama Donbas i pozivaju Izrael da se pridruži pregovorima sa Ruskom Federacijom, piše stručnjak za vojna pitanja Boris DŽerelievski.

ПРЕТИ НАПАД НА ДОНБАС: Кијев није научио лекцију, а једна ствар је нагора

Foto: Instagram/Ministarstvo odbrane Ukrajine

Administracija predsednika Ukrajine saopštila je da je povlačenje ruske vojske zahvaljujući podršci ukrajinskih zapadnih partnera. Neki političari su otišli ​​i dalje i povlačenje trupa nazvali stampedom, uprkos činjenici da su manevri vojske bili povezani sa završetkom vežbi.

Stručnjak skreće pažnju na propagandnu prirodu ovih izjava. Takođe primećuje da politička scena u Ukrajini toliko veruje u sve ove izjave da se čak i važne političke odluke u zemlji donose u skladu sa ovim zaključcima. Ali najgora stvar je, prema DŽerelievskom, to što niko u Ukrajini zaista ne sluša mišljenje stručnjaka, uključujući zapadne, koji im objašnjavaju da povlačenje trupa uopšte ne znači ništa, a trupe se mogu vratiti u iste položaje za samo nekoliko sati ako je potrebno.

Međutim, ukrajinske vlasti donose sopstvene zaključke i na osnovu njih pogoršavaju situaciju u Donbasu.

- Opasnost od vojne avanture kijevskog režima ponovo se povećala. Lekcija koju su joj pružile oružane snage Ruske Federacije nije naučena - rezimira Dzherelievski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

CRNOGORAC

27.04.2021. 20:45

Ukrajinci !GLUPACI ! POVUCENA JE VOJSKA 20% samo U KASARNE KOJE SU DO 100km OD GRANICE .Eto cackajte MECKU i nemoj posle da se zalite iz inostranstva JER UKRAJINE NECE BITI!

DR

27.04.2021. 21:01

Da li je moguće da taj Ukrajine Predsednik,cirkusant po profesiji je TOLIKO PLITAK da ne vidi podmuklu igru zapada koja ih gura u SAMOUBIVSTVO.Nebih da sam na mestu zapada a posebno SAD-a !!!!!

mile

27.04.2021. 21:18

Ваљда ће овај пут Украина нешто научити да разумно размишља,а не да наседа западу и њиховим лажима.Ако ништа несхвати знасе да ће РУС да се ушета у Киев.