VAŠINGTON TVRDI: Ukrajinci će nastaviti ofanzivu i tokom zime

Novosti online

11. 10. 2023. u 21:10

UKRAJINA želi da nastavi ofanzivna dejstva tokom predstojeće zime, izjavio je predsednik Ujedinjenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Čarls Braun.

ВАШИНГТОН ТВРДИ: Украјинци ће наставити офанзиву и током зиме

Foto Tanjug/AP

-Razumem da će zimski meseci biti teži, ali Ukrajina ima nameru da nastavi svoja ofanzivna dejstva tokom zimskih meseci“, rekao je on novinarima u Briselu.

Braun je obećao Ukrajincima razne vidove pomoći od SAD i njihovih saveznika, koji su razmatrali dalje vojne isporuke Kijevu na sastanku u belgijskoj prestonici.

Sjedinjene Američke Države za sada nemaju šta da objave u vezi s mogućnošću slanja raketa ATACMS Kijevu, izjavio je šef Pentagona Lojd Ostin.

SAD ĆE PREDVODITI KOALICIJU ZA STVARANjE UKRAJINSKOG RV

Sjedinjene Američke Države će predvoditi koaliciju zemalja koje će pomagati Ukrajini da razvija sopstvenu vojnu avijaciju, izjavio je šef Pentagona Lojd Ostin.

-S ponosom objavljujem da će SAD istupiti napred ponovo da bi pomogle u predvođenju koalicije zemalja koje rade s Ukrajinom na razvoju njenih vojno-vazduhoplovnih snaga, rekao je Ostin novinarima u Briselu.

U centru pažnje koalicije, u kojoj će na liderskim pozicijama biti i Danska i Holandija, biće pomoć Ukrajini u proizvodnji američkih lovaca F-16.

Ostin je saopštio da će Estonija i Luksemburg biti na čelu koalicije zemalja koja će pomoći Ukrajini da jača svoju sajber bezbednost, a Litvanija će joj pomagati u uklanjanju mina.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)