ARAPSKE ZEMLJE SE OKOMILE NA ŠVEDSKU: Pljušte kritike zbog paljenja Kurana u Stokholmu

Đ.G.

21. 01. 2023. u 21:58

MINISTARSTVA spoljnih poslova arapskih zemalja Persijskog zaliva osudila su paljenje Kurana u turskoj ambasadi u Stokholmu.

АРАПСКЕ ЗЕМЉЕ СЕ ОКОМИЛЕ НА ШВЕДСКУ: Пљуште критике због паљења Курана у Стокхолму

Foto: Jutjub/Wall Street Journal

Nordik Njuz je u petak izvestio da je Rasmus Paludan, lider danske krajnje desničarske stranke Hard Dil, dobio dozvolu da održi miting nakon čega je zapalio Kuran ispred turske ambasade u Stokholmu. Paludan je održao akciju u subotu. Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da spaljivanje Kurana u Stokholmu ukazuje na nivo islamofobije, rasizma i diskriminacije u Evropi .

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije objavilo je oštru osudu spaljivanja svete knjige za muslimane u Švedskoj.

- Kraljevina ponovo potvrđuje svoju čvrstu poziciju da je važno širiti vrednosti dijaloga, tolerancije i mirnog suživota i odreći se mržnje i ekstremizma - navodi se u saopštenju ministarstva.

Kuvajtsko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je da takvi postupci „mogu izazvati ogorčenje muslimana širom sveta i postati opasna provokacija“.

Ministarstvo spoljnih poslova UAE pozvalo je na „poštovanje verskih simbola i odbacivanje uvreda vera i njihovih svetinja“ - prenela je RIA.

 BONUS VIDEO: KAO PONOVO ROĐENI - Bogojavljensko kupanje u ledenoj vodi u Bijsku i Vladivostoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo