"MOJ SIN JE MALO NAIVAN": Otac Ilona Maska plaši se kidnapovanja - "Ukoliko nas otmu to će biti najbrže zarađenih 20 miliona dolara"

Đ.G.

21. 01. 2023. u 19:59

DOM penzionisanog inženjera Erola Maska u zapadnom Kejpu u Južnoj Africi podvrgnut je skupoj bezbednosnoj transformaciji, zahvaljujući njegovom sinu milijarderu Elonu, koji je izrazio sve veću zabrinutost zbog potencijalnih napada na njegovu porodicu.

МОЈ СИН ЈЕ МАЛО НАИВАН: Отац Илона Маска плаши се киднаповања - Уколико нас отму то ће бити најбрже зарађених 20 милиона долара

Foto: Profimedia

Mlađi Mask je „ odlučio, posle nedavnih pretnji upućenih njemu, da i meni treba zaštita “, rekao je Erol za britanski list San, priznajući „ ako kidnapuju nekog od nas, to će biti najbržih 20 miliona dolara koje je iko ikada zaradio u životu. ”  

-  Zaista se bojim da bi se nešto moglo desiti Elonu, iako ima oko 100 čuvara oko sebe“, priznao je Erol, opisujući svog sina kao „ malo naivnog u pogledu neprijatelja koje stvara, posebno sa Tviter fajlovima “. 

Erol je opisao kako su „ Elonovi ljudi “ prošlog meseca poslali vrhunsku bezbednosnu kompaniju da „ potpuno obezbedi “ kuću. Nekih 15.000 dolara kasnije, Maskovo imanje je opremljeno električnom ogradom, devet kamera koje rade 24/7 koje se mogu nadgledati sa Maskovog telefona i „ danonoćno nadgledanje od strane čuvara koji su naoružani do zuba “ koji ga zovu da proveri ukoliko primete neki neobičan auto na prilazu. 

Dok je stariji Musk priznao da nije baš uživao u visokobezbednom načinu života, razumeo je potrebu za tim, otkrivajući da je njegov dom provaljen četiri puta samo u poslednjih godinu dana. Dok su uljezi u tim slučajevima bili samo za njegovim televizorima, „ rizik da se nešto loše desi ili da bukvalno čak bude pucano je prilično značajan “, rekao je on. „ Nije tako teško ubiti me ako je neko hteo, pa se nadamo da neće. ” Erol je ubio tri naoružana provalnika 1998. kada je Elon još bio dete. 

Otkako je Mask preuzeo funkciju generalnog direktora Tvitera, oko 80% zaposlenih u kompaniji je otpušteno ili napušteno. Takođe je procurilo hiljade internih poruka iz proteklih nekoliko godina u kojima se detaljno opisuje dosluh platformi sa više vladinih agencija SAD radi cenzurisanja narativa koje su smatrali nepoželjnim, od „laptopa iz pakla“ Hantera Bajdena do skepticizma u pogledu bezbednosti i efikasnosti Kovid-19. vakcine. Zabrinut zbog neprijatelja koje stvara, suspendovao je nalog na Tviteru koji je pratio njegov privatni avion, optužujući korisnika da je objavio „ koordinate atentata “ - preneo je RT.

BONUS VIDEO: KAO PONOVO ROĐENI - Bogojavljensko kupanje u ledenoj vodi u Bijsku i Vladivostoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega