IZLOŽBA VLADIMIRA MILANOVIĆA U GALERIJI ULUS-A: Između redova sećanja

M.A.K.

18. 05. 2023. u 08:39

SAMOSTALNA izložba "Između redova" (Betwen the Lines), Vladimira Milanovića, laureata nagrade "Zlatna igla 2021", koja će biti pred publikom do 29. maja, u Galeriji ULUS-a (Knez Mihailova 37), konciprana je kao parafraziranje sopstveneg rada.

ИЗЛОЖБА ВЛАДИМИРА МИЛАНОВИЋА У ГАЛЕРИЈИ УЛУС-А: Између редова сећања

Foto promo

U procesu stvaranja, autor je godinama koristio indigo papire prilikom kopiranja, uvećavanja i prenošenja (dela) nekog crteža.Većinu tih iskorišćenih papira je "iz nekog nejasnog razloga godinama čuvao", pa su mu poslužili u radu na ovoj postavci:

- Sadržaj pohranjen u indigo papiru je nasatao neplanski, taloženjem i preklapanjem zapisa, slojeva crteža. No, u procesu rekonstrukcije, tokom dešifrovanja, svaki od tih slojeva je markiran jednom bojom (četkom i tušem na papiru); što znači da se prvobitna, kondenzovana slika, postepeno raslojava, ali tako da u konačnom (proizvodu) slojevi mogu biti ukrštani i preklopljeni na novi način. Baš kao što se nekoga ili nečega sećamo- zaključuje Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije