POLA VEKA UZ LIKOVNE STVARAOCE: Salon umetnosti u Pančevu obeležava značajan jubilej

M.A.K.

25. 10. 2021. u 18:32

NAJSTARIJA manifestacija koju organizuje Kulturni centar Pančeva - Salon umetnosti, obeležiće u utorak, 26. oktobra u 19 časova, pola veka trajanja.

ПОЛА ВЕКА УЗ ЛИКОВНЕ СТВАРАОЦЕ: Салон уметности у Панчеву обележава значајан јубилеј

Milan Jakšić Zvezde Salon umetnosti Pančevo

Postavka koja je svojevrsna retrospektiva svih prethodnih salona i koja će podsetit na dobitnike nagrada, biće otvorena u svečanoj Sali Narodnog muzeja Pančevo.

Radoviće osim u Narodnom muzeju Pančevo, biti izloženi i u Galeriji savremene umetnosti, Galeriji "Milorada Bate Mihailovića", i Foajeu Kulturnog centra Pančeva do 26.novembra.

Među izlagačima su Slobodanka Šobota, Nada Onjin Žužić, Milivoje Đorđević, Branko Conić, Milenko Prvački, Stojan Trumić, Bosiok Doru, Jovan Vitomirov, Delia Prvački, Jonel Popović, Tomislav Suhecki, Vlastimir Madić, Sava Barbuzan, Dragan Jelenković,  Emil Sfera, Milan Jakšić, Nikola Caran,  Tomislav Stošić, Slobodan Vlajić, Ivana Rakidžić, Dejan Dimitrijević, Ivan Grubanov, Nenad Andrić, Nataša Teofilović i mnogi drugi.

Salon umetnosti je prvi put organizovan u Narodnom muzeju Pančevo 1971. a tri godine potom smotru je preuzela novoosnovana Galerija savremene umetnosti, koja je i danas realizuje. Umetnički radovi su birani na konkursu i nagrađivani od strane žirija sastavljenog od eminentnih istoričara umetnosti, a tokomdevedesetih godina izuložba je postala autorska, ali je zadržana organizacija konkursa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!