POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ZVICEROVOG PLAĆENOG UBICE: Petar Mujović tereti se za planiranje ubistva Jovana Vukotića

Novosti onlajn

28. 03. 2023. u 22:45

VANRASPRAVNO veće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv Petra Mujovića, okrivljenog da je, prema Skaj komunikacijama, a po nalogu Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana trebalo da ubije Jovana Vukotića.

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗВИЦЕРОВОГ ПЛАЋЕНОГ УБИЦЕ: Петар Мујовић терети се за планирање убиства Јована Вукотића

Foto: Privatna arhiva

Mujović se našao na optužnici SDT-a nakon što su Skaj komunikacije razotkrile da je po nalogu Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana trebalo da ubije Jovana Vukotića 31. jula 2020. u Baru, i to na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara.

Optužnicom je predstavljeno da je Petar Mujović tokom druge polovine 2020.godine postao pripadnik kriminalne organizacije, koju je organizovao Radoje Zvicer, a čiji članovi su postali M. Lj., L. P., Ž. R., S. N., K. S., V. M., R. D., M. R., P. R., P. N. i drugi...

Vukotić je tri dana pre sahrane Kožara izašao iz pritvora pošto je usled nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je pokušao ubistvo Miloša Radonjića i Vojina Stupara, pišu Vijesti.

Ovaj navodni plan je propao jer Vukotić nije dolazio na sahranu već je, kako se navodi u optužnici, boravio u kući porodice Kožar. Drugi plan po kojem je Mujović trebalo da ubije Vukotića je prilikom glasanja na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, međutim Vukotić nije došao na glasanje.

Mujović je prema navodima optužnice, bio deo i trećeg plana ubistva Vukotića, koja nije uspela. Navodno je u oktobru 2020. godine ispred zgrade kotorske policije, prema navodima istrage, trebalo da puca u vođu "škaljaraca". Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra 2022. godine u Turskoj.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)