SUROVOST NIJE UBILA SAMO BLEKIJA: Pre četiri godine nasmrt je pretučen Čkembe, gradska legenda Kruševca (FOTO)

S. BABOVIĆ

11. 02. 2022. u 09:30

VEOMA sličan, jeziv slučaj prebijanja do smrti Kristijana Kostića Blekija(61), uličnog svirača, koji je bio zaštitni znak novosadskih ulica, dogodio se u Kruševcu pre četiri godine.

СУРОВОСТ НИЈЕ УБИЛА САМО БЛЕКИЈА: Пре четири године насмрт је претучен Чкембе, градска легенда Крушевца (ФОТО)

Foto: S. Babović

Te zime 2018. javnost je bila šokirana pričom koju su otkrile „Novosti“: telo Dragana Novosela-Čkembea (64), lokalne gradske legende, bivšeg fudbalera i navijača koji je dane provodio na ulicama Kruševca, nađeno je u napuštenoj kući nadomak Železničke stanice.

Istraga je došla do saznanja da su dvojica maloletnika tupim predmetom nanela povrede Novoselu za koje će se ispostaviti da su kobne. Stanari ulica nadomak pruge posvedočili su za „Novosti“ da su Novosela viđali tih dana upravo u oronulom objektu, gde je nađen.

Popularni Čkembe bio je deo gradskog kolorita, pre svega u Zakićevoj ulici u centru Kruševca. Viđali su ga i kako spava u napuštenim vagonima, a često su ga dobronamerni ljudi uvodili u lokale i davali mu da nešto pojede. Poslednjih meseci zdravstveno stanje mu se pogoršalo, dosta je i pio. Umeo je pretrpi udarce, ali i da nezgodno dobacuje.

Prema saznanjima “Novosti”, poslednji trenuci u životu legendarne “skitnice” bili su jezivi. Stariji poznatog Kruševljanina bez adrese pamte kao fudbalera FK “Kolonija”, kluba koji je imao sedište u istoimenom naselju gde je svojevremeno i živeo pokojni sportista.

Mlađi su ga redovno viđali i prepoznavali kao vatrenog navijača, pre svega FK “Napredak”, čija je “podrška” umela da nadjača navijačke grupe na stadionu “Mladost“. Snimci njegovog prepoznatljivog navijanja bili su neretko na Jutjubu. Javnost je bila šokirana načinom na koji je izgubio život.

- Nemile okolnosti, loše društvo, kasnije i alkohol, odvratile su Novosela od sportske karijere koju je mogao da ima - posvedočio je svojevremeno za „Novosti“ dr Branimir Živković, nekadašnji trener FK „Kolonija“, koji je angažovao Novosela 1982. godine - Bio je okretan ,golgeter. U vreme igračke karijere zaposlio se u fabrici “Dušan Petronijević” i mislim da je to, nažalost, bio jedini miran, stabilan period u njegovom životu.

Sahranu legendarnog Dragana Novosela platile su gradske institucije 24. januara, a na groblju su se od njega oprostila samo tri prijatelja iz detinjstva. Telo ubijenog sportiste položeno je u grobnicu pored rođenog brata Dušana, koji je preminuo 2005. godine.

BONUS VIDEO - CVEĆE I SVEĆE ZA BLEKIJA: Novosađani se oprostili od preminulog uličnog svirača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda