PALA SA VISINE NA NOVOSADSKOM FTN: Poznato stanje studentkinje teško povređene u petak

Lj.P.

30. 10. 2023. u 11:05

STUDENTKINjA Fakulteta tehničkih nauka u Novom sadu, Marija P. (22), koja je u petak pala sa visine od četiri metra i zadobila teške povrede, aktuelno je stabilnog opšteg stanja.

ПАЛА СА ВИСИНЕ НА НОВОСАДСКОМ ФТН: Познато стање студенткиње тешко повређене у петак

FOTO Lj.P.

Kako navode u PR službi Kliničkog centra Vojvodine, ona je smeštena na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju, gde se sprovode mere intenzivnog lečenja.

Ova dvadesetdvogodišnja studentkinja druge godine novosadskog Fakulteta tehničkih nauka je, u petak nešto pre devet sati, pala sa visine od oko četiri metra u holu, a sve se dogodilo ispred vrata za ulaz u amfitetar. Među grupom studenata koji su čekali početak predavanja, bila je i ona.

Njoj je u jednom trenutku pozlilo, i naočigled nekolicine kolega i koleginica je sa prvog sprata pala u prizemlje. Uznemireni u uplašeni, studenti su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je brzo stigla, i teško povređenu devojku, posle inicijalnog zbrinjavanja po prvom prioritetu, u komatoznom stanju prevezla u Urgentni centar na reanimaciju.

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, posle nesreće je saopštio  da se nesrećan slučaj dogodio oko devet časova kada je studentkinji M. P. pozlilo nakon čega je pala na stepeništu Fakulteta i zadobila telesne povrede. Na lice mesta je ubrzo stigla ekipa Hitne pomoći i studentkinja je odvezena u Urgentni centar Vojvodine. O događaju je odmah obaveštena i policija koja je izvršila uviđaj.

- Svesni smo teškog trenutka za M. P. i njenu porodicu i izražavamo saosećajnost sa njima - naveli su tada u saopštenju.

Studentkinja druge godine smera programiranje je dan pre nesreće proslavila rođendan, a bavila se tekvondom. Pre izvesnog vremena je na međunarodnom takmičenju proglašena za najboljeg ženskog sudiju.

- Marija je veliki borac, i verujemo da će i iz ove životne bitke izaći kao pobednik - kažu njeni poznanici sa sportskog borilišta. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)