NE, OVO NIJE NI KOPAONIK, NI ZLATIBOR: Sneško Belić na Adi Bojani, atrakcija i rekord - nesvakidašnja razglednica sa mora! (FOTO)

B. DABIĆ

14. 02. 2021. u 23:56

NA najjužnijoj tački Crnogorskog primorja, ljubitelji Ade Bojane retko imaju priliku da uživaju u zimskoj idili.

НЕ, ОВО НИЈЕ НИ КОПАОНИК, НИ ЗЛАТИБОР: Снешко Белић на Ади Бојани, атракција и рекорд - несвакидашња разгледница са мора! (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Dogodilo se to 14.februara 2021.godine kada je „snežni prekrivač prenoćio“ na ulcinjskom pesku. Čari snega iskoristio je bračni par Milan i Irena Rolović koji su napravili neobičnog Sneška Belića na Adi Bojani.

Sneško sa Ade ima detalj koji ga možda razlikuje od kontinentalnih Belića. To su sunčane naočare jer je ovo ipak orginalni „đetić sa Juga“. U maniru optimističnog i veselog bračnog para u najboljoj životnoj dobi koji znaju podstaći dete u sebi, na glavi Sneška je kapa – i to crvena, na radost. Baranka Irena Rolović svoja umetnička umeća pokazala je i u skulpturi od snega.

Ako je do sada najveći Sneško Belić na svetu napravljen u državi Mejn (SAD) i drži rekord od 37 metara, danas su verovatno Rolovići ovim Sneškom Belićem postavili rekord i na Adi Bojani.

Bilo kako bilo, figura Sneška Bijelića u kontinentalnim delovma sveta ima simbol hladne zime i mraza, a Sneško na Adi Bojani je i sibol i atrakcija. Baranka Irena Rolović svoja umetnička umeća pokazala je i u ovoj skulpturi od snega. Miki je fotografijom ovekovečio Sneška na Adi.

Sneg je odvajkada bio pogodan materijal za umetnike. Inače nije nepoznato da su čuveni svetski umetnici vajali skulpture od snega, kao Mikelanđelo. Zimske čarolije i pravljenje Sneška Belića, bila je i ostala posebna čar zime, bezbrižnosti i uživanja. Sneg na jugu Crne Gore ipak je retkost.

Snežni prekrivač na Ulcinjskoj plaži nezapamćen u ovom veku, a Sneško sa Ade Bojane za razglednicu sa crnogorske obale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024