Kazne na HRT-u zbog srpske zastave u programu?

Tanjug

08. 10. 2019. u 09:40

Казне на ХРТ-у због српске заставе у програму?

Foto: Jutjub printskrin

Zatraženo je i da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK
Prilog Hrvatske radio televizije (HRT) o izborima na KiM u kome se u pozadini iza voditeljke videla zastava Srbije naljutio je predstavnike Albanaca u Hrvatskoj, navodi Index.hr, prenoseći da su oni zbog toga tražili odgovornost onih koji su napravili "propust".

Portal navodi, pozivajući se na Fejsbuk poslanice iz redova albanske manjine Ermine Lekaj Prljaskaj, da je HRT organizovao sastanak sa predstavnicima albanske manjine i da su im obećali da će kazniti one koji su napravili takav prilog.

PROČITAJTE JOŠ -Neočekivani prilog: HRT izbore na Kosovu najavio uz srpsku zastavu!

Indeks je ocenio da je skandalozno to što je dogovoreno na tom sastanku, ako je tačno to što je Prljaskaj napisala.

Prljaskaj je u objavi navela da su na sastanku pored nje bili prisutni diplomatski predstavnik Prištine u Zagrebu Gezim Kasapoli i glavni direktor HRT Kazimir Bačić, prenosi Index.

Ona navodi da je dogovoreno da se protiv odgovornih pokrene disciplinski postupak, a da se poslanica i diplomatski predstavnik dovedu u program HRT-a, kao i da ekipa HRT-a ode na KiM i tamo napravi prilog o situaciji.

Kako je navela, zatraženo je i da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK, budući da HRT i RTK imaju sporazum o saradnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Драган КНН

08.10.2019. 10:57

Живјело "слободно новинарство" и "лична креативност" !