BANjALUČKA policija, u akciji "Hidra", uhapsila je četiri osobe osumnjičene za više krađa, dok se dvojica terete i za oružanu pljačku u sportskoj kladionici "Vilijams".

Kako je potvrđeno "Novostima", u akciji su uhapšeni Saša Grujić (21), Milan Gvozderac (20), Andrej Barišić (20) i Vedran Grahovac (19), a u policiji su se sami javili Andrej Trkulja (18) i jedan maloletnik, koji su bili deo ove grupe.

- Grujić i Trkulja se terete da su 27. decembra 2018. godine izvršili razbojništvo u sportskoj kladionici "Vilijams" u Banjaluci. Tada su, uz pretnju pištoljem, od radnice oteli oko 1.000 maraka - navode u policiji.

Barišić je osumnjičen za ukupno devet krivičnih dela, i to pet teških krađa i četiri krađe počinjene u Banjaluci. Grahovac se tereti za više teških krađa na području opštine Laktaši, a Gvozderac za krađu i tešku krađu. Nezvanično saznajemo da se radilo mahom o provalama u privatne stanove iz koje su krali bicikle, oružje i vrednije predmete.

Pročitajte još - Maloletnik preteći nožem oteo 23.500 KM!

- Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode i protiv njih će biti dostavljen izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci - navode u PU Banjaluka.

Većina osumnjičenih i ranije je prolazila kroz policijske evidencije. Vedran Grahovac, inače muzičar, u žižu javnosti je dospeo nakon što je u septembru zapalio i oštetio stepenice na spomeniku palim Krajišnicima na Banj brdu.

Mladi hip-hoper snimak paljevine objavio je na svom instagram-nalogu, nakon čega je uhapšen. Čim je pušten na slobodu oglasio se na društvenim mrežama navodeći da mu nije bila namera da ošteti spomenik, već da "snimi neke gotivne kadrove", namenjene video-spotu za njegovu pesmu. Da je, kako je naveo, nameravao da zapali spomenik od njega ne bi ostao "nijedan kamen i nijedna kost".

VREĐAO NOVINARA

DVA meseca nakon afere s paljevinom na Banj brdu, Vedran Grahovac je ponovo uhapšen zajedno s devojkom zbog sumnje da su opljačkali market u Karađorđevoj ulici. Tada su mu zasmetali tekstovi o hapšenju, pa se obrušio na novinara "EuroBlica" koga je izvređao na svom instagram-profilu, ilustrujući uvrede fotografijom na kojoj vrši veliku nuždu.