GENERALNI direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je da će zahvaljujući saradnji sa Mejo klinikom iz SAD biti omogućeno da u redovni rad UKC-a budu uvedeni kriterijumi i principi koji se primenjuju u najvećim svetskim zdravstvenim ustanovama.

Đajić, koji je u sredu ugostio delegaciju eminentnih stručnjaka iz Mejo klinike, naglasio je da će vrhunski stručnjaci te klinike edukovati kadar UKC-a.

Pročitajte još: PODVIG LEKARA U VALjEVU: Kost sa noge presadili na podlakticu

Stručnjaci iz Mejo klinike borave u dvodnevnoj poseti Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a, čiji je direktor Peđa Kovačević izrazio zadovoljstvo što saradnja sa Mejo klinikom traje više od deceniju i svake godine budu realizovani novi projekti.

-Prošle godine smo imali mogućnost da kontinuirano učimo od kolega iz Mejo klinike posredstvom video-linka i diskutovali smo o najteže obolelim pacijetima koji su se lečili na našoj klinici, rekao je Kovačević.

Direktor Naučnoistraživačkog centra "Metrik" Ognjen Gajić, koji predvodi delegaciju stručnjaka iz Mejo klinike, izrazio je zadovoljstvo što na UKC-u ima subspecijalista intenzivne medicine, najmlađe i najskuplje grane medicine, koja se bavi najteže obolelim pacijentima.

-Zahvaljajući kolegi Kovačeviću i u Banjaluci imamo subspecijalista ove oblasti, koji ovaj dio medicine razvijaju na najbolji mogući način, rekao je Gajić.