U okviru Svetosavske nedelje, u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u utorak veće će biti predstavljeno delo Matije Bećkovića "Sto mojih portreta", u izdanju Kompanije "Novosti".

Bećković je pravi miljenik subotičke čitalačke publike i svako njegovo gostovanje ispraćeno je sa velikim interesovanjem i glasnim aplauzima. Tako će biti sigurno i u zadužbini Dušana Radića, gde će Matija govoriti o zbirci izvanrednih i po mnogo čemu jedinstvenih poetskih portreta. Knjiga pesama o svojoj braći po peru i svima onima koji su ostavili traga u piščevom životu, protkana je odličnim crtežima Predraga Dragovića, od kojih su pojedini prava mala remek-dela.

Pročitajte još - Matija Bećković: Čim progovoriš na srpskom, već si malo zastranio

Svetosavska nedelja počela je u ponedeljak veče otvaranjem izložbe "Vrtlozi" Zvonka Pavličića. U sredu će biti predstavljeno delo Time Dimitrijevića "Krvava okupacija Bačke". Po tradiciji, u četvrtak biće održano veče etno-muzike na kome će učestvovati Bojana Nikolić, dok će u petak biti održana duhovna tribina. U subotu je Svetosavska akademija na kojoj će učestvovati učenici Gimnazije "Svetozar Marković" i mešoviti hor SKC "Sveti Sava" .