AKCIJA "PLANTAŽA 2020": Policija zaustavila "mercedes", pronašli drogu

Vid Blagojević

25. 10. 2020. u 14:22

PRIPADNICI policije iz Modriče i Vukosavlja u okviru akcije „Plantaža 2020“ u selu Modrički Lug na područje opštine Vukosavlje kontrolisali su putničko vozilo marke „mercedes” i vizuelnim pregledom vozila uočili su plastičnu vreću u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocirala na opojnu drogu „Marihuana“.

АКЦИЈА ПЛАНТАЖА 2020: Полиција зауставила мерцедес, пронашли дрогу

Foto: MUP

Autmobil je vozio A.K.(48) a  kao  suvozač u vozilu bila je njegova supruga F.K.(47),  oboje iz Odžaka u Federaciji BiH.

- Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres lica A.K i F.K.   i putničkog automobila, prilikom čega je pronađena i oduzeta plastična vreća za smeće u kojoj se nalazila sirova zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana”, ukupne težine od 2,870 grama – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj

Pošto se radilo o tek ubranoj marihuani, policija je istog dana prekontrolisala i ceo teren u Modričkom Lugu i na obali reke Bosne  pronašla je zasad indijske konoplje.

- Zasad se dovodi u vezu sa navedenim licima, a na kojem su se nalazile 54 isčupane stabljike „Indijske konoplje“ dužine od 30-150 centimetara, a sa kojih su prethodno pobrane grančice sa listovima i plodovima. – stoji u saopštenju policijske uprave Doboj.

Kako smo saznali, A.K. i F.K. su lišeni slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv istih će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom delu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri