STOPA KRIMINALA MANjA NEGO PRE NEKOLIKO GODINA: Ilija Milačić - Beograd je bezbedan grad

Novosti online

14. 09. 2020. u 20:03

СТОПА КРИМИНАЛА МАЊА НЕГО ПРЕ НЕКОЛИКО ГОДИНА: Илија Милачић - Београд је безбедан град

Foto: Printskrin

BEOGRAĐANI mogu biti spokojni jer je bezbednost u gradu na izuzetno visokom nivou.

Ovo ističe načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Ilija Milačić. On kaže da je stopa kriminala u gradu manja nego pre nekoliko godina. U prilog tome, navodi Milačić, govore i velike zaplene narkotika i brojna rasvetljena ubistva. Govoreći o poslednjem, tj. o likvidaciji Strahinje Stojanovića, Milačić kaže da postoje određeni podaci, ali da je istraga još u toku.

Likvidacija Strahinje Stojanovića na Novom Beogradu izazvala je burne reakcije u javnosti. Reč je o osobi iz kriminalnog miljea, dobro poznatoj našoj policiji, ali i stranim službama bezbednosti zbog teških krivičnih dela. Na rasvetljavanju Stojanovićeve likvidacije UKP Beograda intenzivno radi.

Iako su napadi na rad policije koji dolaze iz jednog dela opozicije u poslednje vreme sve češći, postignuti rezultati ipak ih demantuju. Kako kaže načelnik Beogradskog UKP-a, brojevi su najbolji pokazatelj kako i koliko policija zapravo radi.

Posebno se ističu i rezultati koji su postignuti u sprečavanju i suzbijanju trgovine narkoticima.

Kako objašnjava načelnik UKP-a, u političke svrhe zloupotrebljen je i slučaj prebijanja mladića u Novom Sadu.

Iz istog dela opozicije stižu i pozivi na rušenje pravosuđa i tužilaštva, kao i da se u potpunosti rasformira policija, a to Milačić vidi kao poziv na rušenje ustavnog poretka.

Bez obzira na napade, policija nastavlja da radi svoj posao, naglašava Milačić, koji ima i jasnu poruku za sve Beograđane.

U poslednjih šest godina MUP Srbije i njegove organizacione jedinice beleže kontinuirani rast pozitivnih rezultata u svim oblastima svog delovanja, kaže Milačić, što, kako zaključuje, situaciju čini boljom nego pre 10 godina.

(Studio B)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)