LEGENDA SE VRATILA: Crveno-beli na korak od titule posle četiri godine

Novosti online

17. 06. 2022. u 10:31

VEČERAS od 20 časova u Pireju nas očekuje novi grčki košarkaški klasik.

ЛЕГЕНДА СЕ ВРАТИЛА: Црвено-бели на корак од титуле после четири године

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

U dvorani „Mira i prijateljstva“ se čeka prva dupla kruna od istorijske sezone 1996/1997. pod vođstvom velikog Dude Ivkovića, koji je doneo tada Pirejcima triplu krunu i prvu Evroligu u istoriji kluba.

Olimpijakos je odbio da nastupa 2018. godine protiv Panatinaikosa, kao rezultat te odluke nisu nastupali u nacionalnom šampionatu četiri godine. Ove sezone je usledio trijumfalni povratak.

Pokazali su i u Beogradu, na F4 Evrolige, da i pored odluke o manjem budžetu mogu da se nose ravnopravno sa najjačim ekipama na Starom kontintentu. Vasa Micić je stajao između novog finala Evrolige i Olimpijakosa, trojkom u poslednjoj sekundi, ali su u odličnom raspoloženju ušli u trku za povratak titule.

Panatinaikos je u pogrešnom smeru već nekoliko sezona, uspevali su da zadrže primat u Grčkoj odsustvom Olimpijakosa, ali ni sjajna sezona Nemanje Nedovića nije pomogla da se domognu trofeja u tekućoj sezoni, iako su jedini tim koji je uspeo da savlada najvećeg rivala u njegovoj hali.

Prvi meč je apsolutno pripao Olimpijakosu, koji je imao potpunu kontrolu. U drugom meču, Panatinaikos je vodio do trećeg perioda, kada je usledio preokret i velikih 29-10 za crveno-bele.

Četrnaest trojki su ubacili izabranici Jorgosa Barcokasa, izjednačili svoj rekord i postigli drugi najbolji rezultat u istoriji po tom parametru. Saša Vezenkov se zaustavio na koti 5, i postao 15. igrač u istoriji finala grčke lige kojem je to pošlo za rukom.

Treći meč nam donosi apsolutnu prednost Olimpijakosa, koji je trenutno daleko ispred po kvalitetu i formi od rivala, uz pune tribine „Mira i prijateljstva“.

NAŠ TIP: H1 -7,5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024