UPOZORENJE ZA PIREJCE: Protiv Jonikosa se i Panatinaikos okliznuo

M.T.

03. 01. 2023. u 10:10

Domaćin ume da bude nezgodan protivnik.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПИРЕЈЦЕ: Против Јоникоса се и Панатинаикос оклизнуо

Foto: Profimedia

Prvo kolo u novoj godini u šampionatu Grčke donelo je Olimpijakosu gostovanje fenjerašu Jonikosu, što bi trebalo da bude lak posao za favorita. Međutim, na stadionu u Nikaji su umeli favoriti da se okliznu, pa će i večeras od 20.30 u okviru 16. kola Olimpijakos morati da bude oprezan.

Domaćin ima sezonu veoma mučnu za gledanje. Jonikos je do sada uspeo da ostvari samo jednu pobedu i to protiv OFI-ja sa Krita, pet remija i devet poraza. U pretprošlom kolu su takođe kao domaćini uspeli da zaustave lidera šampionata zahuktali Panatinaikos i odigraju sa njim 1:1, ali su dobru partiju iz tog meča prosuli već u narednom kolu pošto su poraženi od Levadijakosa.

Ekipa Dimitriosa Spanosa drži fenjer u grčkoj Superligi sa samo osam osvojenih bodova posle 15 odigranih kola i ništa manje od čuda će joj biti neophodno da i naredne sezone igra u elitnom rangu grčkog fudbala. Jonikos ima mnogo problema sa efikasnošću pošto je treća najgora napadačak ekipa sa 11 postignutih golova, a lošiji od njega su samo Lamija i Levadijakos. Ni odbrana ne može da se pohvali dobrim učinkom pošto je druga najgora u ligi sa 26 primljenih golova, a jedino je gora Janjina sa 31 primljenim golom.

Malo-pomalo Olimpijakos uspeva da se približi vrhu tabele, iako još uvek ima bodovni zaostatak sa vodećim timovima. Pirejci i dalje imaju problema sa nerešenim rezultatima pošto su u poslednjih pet kola remizirali tri puta uz dve pobede, a u prethodnom kolu su savladali ubedljivo Asteras sa 5:0. Iako bi trebalo da ih čeka relativno laka utakmica protiv fenjeraša, Olimpijakos ima primer Panatinaikosa koji je pre dva kola takođe u gostima kod Jonikosa remizirao i Pirejci neće smeti ništa da prepuste slučaju jer su već dovoljno bodova prosuli ove sezone.

Olimpijakos je trenutno na četvrtom mestu tabele sa 29 bodova, koliko ima i trećeplasirani PAOK posle remija u prethodnom kolu, pa će atinski crveno-beli vrebati priliku da prestignu klub iz Soluna. Za sada, drugoplasirani AEK sa 35 osvojenih bodova i lider Panatinaikos sa 39 su suviše udaljeni za Pirejce.

Kao što je bilo očekivano, Olimpijakos je apsolutno dominantan u međusobnim duelima protiv Jonikosa. U prethodnih 10 mečeva ova dva tima, Olimpijakos je slavio devet puta, uz samo jedan nerešen meč koji se dogodio kada su Pirejci bili domaćini.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni