NAJTEŽI TEST ZA ARSENAL DO SADA: Na ''Emirejts'' dolazi razigrani NJukasl

V.M.

03. 01. 2023. u 08:58

ARTETINE "tobdžije" podsećaju na ekipe Arsena Vengera koje su osvajale titule.

НАЈТЕЖИ ТЕСТ ЗА АРСЕНАЛ ДО САДА: На Емирејтс долази разиграни Њукасл

FOTO: Tanjug/AP

Obračun dva tima koja su u najboljim formama u Premijer ligi, Arsenal igra fenomenalno ove sezone i nalazi se na prvom mestu sa 43 osvojena boda, dok se ''svrake'' nalaze u strašnoj seriji i neporažene su u prethodnih 12 kola.

Izabranici Mikela Artete dominiraju u prvenstvu i zasluženo se nalaze na prvom mestu nakon 16 odigranih kola. Imaju 14 pobeda uz poraz od Junajteda i remi sa Sautemptonom. Nakon pauze za Svetsko prvenstvo Arsenal je nastavio sa sjajnim igrama i zabeležio je dve pobede. Prvo je savladao Vest Hem nakon preokreta sa 3:1, a zatim je bio bolji na gostovanju Brajtonu rezultatom 2:4. Danas ima priliku da upiše šesti uzastopni trijumf u Premijer ligi. Okosnicu ekipe čine mladi igrači poput Martinelija, Sake, Salibe i Odegarda koji pružaju fenomenalne partije. Domaćin je poslednju titulu osvojio davne sezone 2003/2004. kada je takmičenje završio neporažen i nakon 19 godina ima izglednu priliku da podigne trofej prvaka Engleske.

U London dolazi ozloglašeni protivnik. Upravo je Njukasl bio ta ekipa koja je koštala Arsenal nastupa u Ligi šampiona kada ga je prošle sezone porazio u 37. kolu i tako pogurao Totenhem ka najkvalitetnijem takmičenju Evrope. ''Svrake'' su trenutno treće na tabeli sa 34 osvojena boda, Edi Hau sjajno vodi ekipu koja je rastuća sila u engleskom fudbalu. Njuka je neporažena na uzastopnih 12 utakmica, a generalno je doživela samo jedan poraz ove sezone kada ju je Liverpul savladao u petom kolu pogotkom Karvalja u sudijskoj nadoknadi. Glavni motor ekipe je sjajna odbrana koju predvode Nik Poup, Botman, kao i kapiten ekipe Kiran Tripije. U dosadašnjem toku takmičenja ''crno-beli'' su primili samo 11 golova. Vredi napomenuti da gost sve ovo radi bez najskupljeg pojačanja u istoriji kluba Aleksandra Isaka. Šveđanin je odigrao par utakmica kada je došao iz Sosijedada, ali je zadobio tešku povredu i dugo odsustvuje sa terena.

U prethodnih pet međusobnih susreta viđene su četiri pobede Arsenala, uz napomenuti trijumf Njukasla.

Domaćin će na ovom meču biti bez Gabrijela Žezusa i Emila Smit-Roua.

Edi Hau na raspolaganju neće imati Dameta, Isaka, Krafta, Šelvija i Targeta.

Očekujemo jako zanimljivu utakmicu, ovo su dve sjajne ekipe koje su po formi najbolje u Engleskoj i zato mislimo da će oba tima dati po gol na ovom meču.

NAŠ TIP; GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOLEADA U NAJAVI: Mreže se redovno tresu kada igra Paderborn