POSLEDNJI VOZ ZA LIVERPUL: "Redsi" nemaju izbora protiv Mančester sitija, pobeda se jedino računa!

Novosti online

16. 10. 2022. u 09:31

SPEKTAKL na "Enfildu".

ПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА ЛИВЕРПУЛ: Редси немају избора против Манчестер ситија, победа се једино рачуна!

FOTO: Tanjug/AP

Poslednjih nekoliko sezona Liverpul i Mančester siti dominiraju Premijer ligom. Međutim, od početka nove takmičarske godine "redsi" ne liče na sebe. Velikan iz grada Bitlsa jednostvano kao da je ostao bez "goriva". Jedanaesto mesto u prvenstvu nije nešto na šta su puleni Jirgena Klopa navikli svoje navijače, sve je više kritika na račun nemačkog menadžera, ali on veruje u svoje izabranike. Sa druge strane "građani" su uz Arsenal najdominantnija sila na "ostrvu". Pep Gvradiola je svoju mašinu nadogradio "robotom" Erlingom Haladnom koji na svom kontu posle devet odigranih mečeva ima čak 15 golova.

Ipak, na "Enfildu" Liverpul ima čemu da se nada, a posebno nakon odlične partije u Ligi šampiona. Naime, Mo Salah i ekipa su demolirali Rendžers u Glazgovu sa 7:1.

Ponovo "redsi" izledaju gladan, željni da unište rivala i demonstrirali su da to mogu. Kao nekada. A, egipatski virtuoz da je vulkan koji se umirio i da je pitanje trenutka kada će eruptirati i početi da rasipa lavu. Skinuo je Salah sa vrha Bafetimbija Gomisa. Francuzu je u meču sa zagrebačkim Dinamom koji je u najmanju ruku opisivan kao sporan i problematičan postigao het-trik za osam minuta, prešišao ga je princ Egipta. Liverpulov superstar je isti učinak upisao za 120 sekundi manje nego francuski napadač isporučio na Maksimiru.

Ako je nešto bilo potrebno Liverpulu - onda je to sedmica na Ajbroksu. Da začepi svima usta, da kritičari ućute makar na nekoliko dana i da ekipa, iako je iskasapljena povredama, vidi da nije zaboravila da igra fudbal.

- Videli ste svi koliko su mu golovi značili. Veliko je olakšanje. Sav trud se isplatio - bila je prva reakcija Klopa na pitanje o golovima Salaha.

- Svi znamo kakav je Mo. On je izvanredan igrač. Nadam se daće posle ovakvog meča sve krenuti na bolje za njega - istakao je nemački strateg.

Uprkos odličnim rezultatima na svim frontovima. Mančester siti je remizirao u Kopenhagenu sa istoimenim klubom u Ligi šampiona. Da situacija bude još čudnija, "građani" su ostvarili bez upisanog gola - 0:0.

Jeste Siti u prvom poluvremenu vodio glavnu reč na terenu "Parken" stadiona, ali nije mu se dalo. Igranje rukom Rijada Mareza poništilo je gol Rodrija koji bi bez problema ušao u konkurenciju za jedan od najlepših u ovosezonskoj grupnoj fazi. Kako je 14. minuta kasnije Alžirac dozvolio golmanu Kamilu Grabari da ga zaustavi sa bele tačke, prikačio je sebi epitet tragičara. Zapravo, podelio ga je sa španskim bekom Gomesom koji je tačno pre isteka pola sata igre nepropisno onemogućio tinejdžera Arnara Haraldsona da dođe do gol šanse.

Nije se okrnjeni tim Sitija nastvarao šansi u drugom delu. Jedna od dva udarca Kevina De Brujnea iz rane faze nastavka zaustavio je golman domaćih, kao i pokušaj Žoaa Kansela iz 84. minuta. Nešto ranije rezervista Johanesen je ostao kratak na drugoj stativi i par desetina centimetara delilo ga je od vodećeg gola, kao i Marka Stamenića koji je u 90. minutu pokušao da savlada Alisona. Treba napomenuti da je Holand odmarao na ovom susretu, njega je zamenio Hulijan Alvarez.

Današnji rivali su se prethodne sezone sastali čak četiri puta. Liverpul je slavio u borbi za "Komjuniti šild" (3:1), dok je u polufinalu FA kupa rezultat bio 3:2 u korist "redsa" na "Etihadu". U prvenstvenim duelima gledali smo dva fantastična susreta koja su završena 2:2.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 5,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)